• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S. - A. C.

29.01.2021

07:57

OTKRIVAMO Ko je kupio najskuplje stanove u Beogradu na vodi - BUDUĆI SIMBOL PRESTONICE PRIVUKAO GRAĐANE IZ CELOG SVETA

Beograd

OTKRIVAMO Ko je kupio najskuplje stanove u Beogradu na vodi - BUDUĆI SIMBOL PRESTONICE PRIVUKAO GRAĐANE IZ CELOG SVETA

Podeli vest

Među kupcima stanova u Kuli u Beogradu na vodi i dosta naših gastarbajtera. Vlasnici nekretnina moći će da koriste i sadržaje hotela "St. Ridžis", koji će biti u istom zdanju

Trinaest najskuplje prodatih stanova u Srbiji krajem prošle godine, sa prosečnom cenom od oko 1,5 miliona evra, nalaze se u Kuli "Beograd".
Ovaj budući simbol prestonice od 168 metara sa 42 sprata najviše je privukla kupce sa Bliskog istoka, Kineze, državljane EU, Ruse, ali i naše građane koji žive u dijaspori.

Izdavanje stanova

Ipak, prema našim saznanjima, malo ovih nekretnina se kupuje da bi se neko trajno uselio, već će vlasnici stanove ustupiti kompanijama na izdavanje. Naime, Kula će biti dom poznatog hotelskog brenda "St. Ridžis". Gazde će moći da sklope ugovore sa hotelom da u njihove ime više meseci izdaju stanove i da za to dobiju određenu naknadu. Zato se u samoj zgradi nalaze samo "brendirani stanovi" sa brižljivo biranim sadržajem enterijera izrađenim od najkvalitetnijih materijala.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

 


Georgi Genov iz Udruženja hotelijera HORES kaže da ovaj sistem, koji je sve zastupljeniji u svetu, funkcioniše tako što vlasnici stanova, za određeni procenat od zarade, ustupe svoje nekretnine "St. Ridžisu" ili nekoj drugoj takvoj kompaniji i oni od toga naprave nešto nalik apartmanu u kome gost ima bukvalno sve.


- U ugovoru se jasno definiše da li se stan ustupa na celu godinu ili određeni broj meseci. U vreme kada vlasnici nisu u stanovima, kompanija izdaje to po principu hotelskih apartmana. Na ulasku u zgradu imate recepciju, čišćenje sobe, hranu ako želite, bazen, teretanu... Sve kao u luksuznim hotelima, ali su cene povoljnije. Kompanija brine o svemu, popravlja, renovira, a profit se najčešće deli 60 odsto njima, 40 odsto vlasniku. Taj princip je za vlasnike odličan jer sve drugi radi za vas, vi uvek imate nov stan, jer oni u njega konstantno ulažu i svaki mesec dobijate novac. Mislim da je značajna stvar za naš turizam i ugostiteljstvo da imamo jedan ovakav koncept, jer ćemo dobiti jedan nemali broj novih stranih turista koji putuju samo u ovakvoj režiji - objasnio je Genov.

BROJKE

168 metara biće visoka
220 stanova
305 parking-mesta


S druge strane, budući stanari koji ne budu želeli da ustupe svoje stanove moći će da koriste i sadržaje hotela. Neki će biti besplatni, a neki će se naplaćivati po principu "a la kart". Na usluzi će biti bazen, moderno opremljena teretana, spa-centar, usluge batlera... Oni koji imaju pse moći će da koriste i profesionalne šetače ljubimaca...

Foto: Beograd.rs

 

Kula bez 13. sprata

Hotel će se prostirati na prvih 11 spratova, dok će 220 ekskluzivnih stanova biti od 14. do 39. sprata, od 57 do 171 metra kvadratnog. Zanimljivo je i da će Kula bit prva građevina u Srbiji koja neće imati 13. sprat. Umesto njega, predviđen je dupli nivo gde će biti prostorije za tehničko održavanje. Na samom vrhu biće restoran i vidikovac koji će biti prava turistička atrakcija.

Sve više stranaca

Nikola Nedeljković, direktor "Beograda na vodi", kaže da će izgradnjom Kule, Beograd dobiti novo obeležje po kojem će ga raspoznavati u svetu.
- Ova zgrada će postaviti nove standarde u domaćoj građevinskoj industriji. Na kraju, ali ne i najmanje bitno, ovakvi projekti čine grad još atraktivnijom destinacijom i podstiču razvoj turizma, ugostiteljstva, trgovine i industrije zabave - kaže Nedeljković.

GRAFIKA

42 sprata
od 3. do 11. sprata biće hotel "St. Ridžis"
od 14. do 39. sprata "St. Ridžis" stanovi
od 57 do 171 metra kvadratnih je površina stanova
47.000 metara kvadratnih je površina
na 2. spratu je bazen, teretana, spa-centar
40. sprat - restoran
stanovi imaju jedinstven dizajn, inspirisan je lokalnom kulturom i istorijom grada u kome se rezidencije nalaze


On dodaje da je sve više stranaca među kupcima, ali i naših ljudi iz dijaspore.
- Imamo dosta kupaca iz EU, Kine, i sa Bliskog istoka. Ono što smo u prošloj godini naučili jeste - da bismo privukli dijasporu i strane kupce bilo je neophodno da putem onlajn platformi rezervišu stan bez potrebe da dođu u Beograd - navodi Nedeljković.
 

Brendirani stanovi

"Signičer" kolekcija nalaziće se između 14. i 19. sprata Kule "Beograd". Ovu kolekciju čine trosobni i četvorosobni dupleks stanovi


"Grand" kolekcija zauzima centralno mesto od 20. do 35. sprata i u pitanju su jednosobni i dvosobni stanovi


"Skaj" kolekcija je najekskluzivnija u Evropi, a čine je stanovi na najvišim spratovima Kule


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vrana

pre 3 godine

Menjam veliku gastarbajtersku kucu u Lazarevcu za stan u Bg na vodi.

Majka i baka

pre 3 godine

Pa bas lepo.Samo,kakve to veza ima sa mojom kucom!Porez ce meni biti sve veci i ja cu biti sve siromasnija, nasuprot ...Ma sta vredi da se prica!!!

dusan183

pre 3 godine

To nisu Gastarbajteri to su lopvi i kriminalci koji su se obogatili na račun ovog naroda kao što je đilas,pošten čovek danas sa platom od 300 evra ne može ni da se prehrani a kamoli da kupi stan.

Perica

pre 3 godine

A od kada to stranci mogu da kupuju kuće, stanove i zeljšište po Srbiji? Znači počela je rasprodaja zemlje. Ono što nisu uspeli ratom sada ostvaruju na drugi način. Baš lepo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set