• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.03.2021

22:55

VESIĆ: I sutra vakcinacija bez zakazivanja AstraZenekom!

Beograd

VESIĆ: I sutra vakcinacija bez zakazivanja AstraZenekom!

Podeli vest

U Hali 3 Beogradskog sajma građani će moći i sutra da se vakcinacišu bez zakazivanja vakcinom Astra Zeneke, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pozvao građane, koji nisu danas iskoristili tu priliku, da se vakcinišu

Danas su građani mogli da se vakcinišu bez zakazivanja ovom vakcinom i interesovanje je bio dosta veliko, rekao je Vesić.

On je podsetio da je u Beogradu, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinisano 29,02 odsto ukupne punoletne populacije ili 408.295 građana, a revakcinisano 18,02 odsto punoletne populacije, odnosno 253.615 građana, saopšteno je večeras iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

- Posebno smo ponosni na činjenicu da je u Beogradu u populaciji između 65 i 74 godine, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinisano 58,11 odsto ljudi, što znači da je od hiljadu građana ove starosti već vakcinisano 588, što je velika pobeda i veliki uspeh - rekao je Vesić.

On je naglasio da je protekle nedelje počela organizovana vakcinacija po selima i da ona protiče odlično.

Isto tako vakcinacija je organizovana i u preduzećima preko Privredne komore.

Vesić je dodao da je u dve hale Beogradskog sajma ukupno dato skoro 200.000 doza što je, ukoliko se ima u vidu podatak da je na teritoriji grada dato 660.000 doza, jedna trećina svih vakcina koje su date u Beogradu.

- Jedini put da izađemo iz ove situacije je da se vakcinišemo i zato je moj poziv svim građanima da nastavimo sa ovim tempom. Ponosan sam na to što se u Beogradu najbolje odvija vakcinacija jer se mi kao lokalna samouprava bavimo time i zato što smo svaki dan na terenu. Želimo da svaki građanin koji želi da se vakciniše to i ostvari. Naš reper je Izrael koji je vakcinisao veliki procenat stanovništva - rekao je Vesić.

Srbija je, kako je dodao, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, nabavila dovoljno vakcina na vreme i zato je lider u Evropi i jedna od najuspešnijih svetskih država po pitanju vakcinacije stanovništva.

- Mi smo zato zemlja koja treba da nameće trendove i koja treba da kreira politiku kada je u pitanju zaštita od kovida - zaključio je zamenik gradonačelnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set