• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.03.2021

22:41

KONCERTI NA TAŠU SAMO ZA REVAKCINISANE! Vesić: ILI ĆEMO SE SVI ZARAZITI ILI VAKCINISATI, odgovorni treba da se vraćaju normalnom životu!

Beograd

KONCERTI NA TAŠU SAMO ZA REVAKCINISANE! Vesić: ILI ĆEMO SE SVI ZARAZITI ILI VAKCINISATI, odgovorni treba da se vraćaju normalnom životu!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gostujući u emisiji Upitnik na RTS-u, rekao je da glavni grad, pošto ima najviše stanovnika, prirodno ima i najveći broj obolelih.

Vesić tvrdi da vakcinacija daje rezultate.

Ponosan sam što smo vakcinisali 31,5 odsto Beograđana

- Da nismo imali vakcinaciju i revakcinaciju situacija bila bi gora - podvukao je Vesić rekavši da je ponosan što je 31 odsto Beogradana vakcinisano, a 20,7 odsto revakcinisano.


- Ako nastavimo ovim putem možemo doći u situaciju da zajedno sa onima koji su preležali koronu dođemo do kolektivnog imuniteta - rekao je on.

Vesić je podvukao da je vakcinacija jedini put da izađemo iz krize.

- Ili ćemo se svi zaraziti ili vakcinisati. Bolje da se vakcinišemo kada smo već zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću jedna od retkih zemalja koja ima vakcine - uveren je on.
Gubitak od turizma u Beogradu za godinu dana 266 miliona evra

Goran Vesić je rekao da svi iz Kriznog štaba imaju razumevanja za ekonomiju.

- Srbija je zemlja koja ima najblaže mere. Mi moramo da štitimo i zdravstvo i ekonomiju. Srbija je u boljoj situciji od Nemačke kada je broj zaraženih na 1000 stanovnika, zato Srbija ima i blaže mere - istakao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Prema njegovim rečima, pokuša se da se što pre vrati privrednim aktivnostima jer će biti više novca i za zdravstvo.

- Prirodno je da se zalažem za to i nadam se da će mere ići ka popuštanju. Ja se nadam da ćemo doći u situaciju da će Krizni štab to prihvatiti - istakao je Vesić.

Kada je u pitanju turizam u Beogradu, Vesić je rekao da je u 2019. godine bilo oko 2,5 miliona noćenja, a prošle godine više od 900.000, što znači milion i 700.000 manje.

- Ako uzmete u obzir da za jedan dan prosečan turista potroši 150 evra mi smo za godinu dana samo od turizma u Beogradu izgubili 266 miliona evra - naglašava Vesić.

Popusti i koncetri za revakcinisane

Goran Vesić je rekao da je Beograd na pola od onoga što je Izrael uradio.

- Beograd ima 31,5 odsto, a Izrael 60 odsto vakcinisanih. Izrael ima fantastične rezultate za one iznad 65 godina tamo je 96 odsto vakcinisano, 90 odsto revakcinisano. Mi treba da se ugledamo na Izrael i na Veliku Britaniju - naveo je Vesić.

Rekao je da je Grad Beograd snimio spot koji poziva na vakcinaciju, da je Vladika Stefan u ime SPC pozvao ljude da se vakcinišu što je snažna poruka.

- Mi kao društvo treba da omogućimo da oni koji su se revakcinisani polako se vraćaju normalnom životu - istakao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je rekao da će od sledeće nedelje omogućiti da svi koji su se revakcinisali kupuju karte za pozorište i sve festivale sa popustom.

- Niko ne deli građane, oni koji su se vakcinisani su se pokazali odgovorni, oni koji se nisu vakcinisali moraće da donose dokaz, pi-si-ar testove. Vakcinisani će moći da kupuju karte sa 30 odsto popusta, pokušaćemo u junu da organizujemo dva koncerta na Tašmajdanu samo za revakcinisane - najavio je Vesić.

Rekao je da je pogrešna teza da se time dele građani.

- To je kao postaviti pitanje zašto pušači da ne puše u restoranima za nepušače. Da li Grčka svojom odlukom da potpuno vakcinisani mogu ući krši prava građana? Niko ne deli građane. Oni koji su se vakcinisali pokazali su odgovornost prema sebi i društvu. Oni koji nisu to je njihov izbor, ali time pristaju da žive pod drugačijim uslovima - poručio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 3 godine

Vesic zna da prosecni turista potrosi 150 EUR dnevno a treba da zna i da 60% Beogradjana ima penziju od 200EUR pa kako da budu zdravi kad nemaju ni za hranu.

zoran

pre 3 godine

To što pričaš zameniče gradonačelnika Beograda je čist fašizam. U normalnom svetu bio bi u zatvoru.

DANAS ĆE VAKCINU PROTIV KORONE PRIMITI VIŠE OD 2.000 LJUDI! Organizovana imunizacija ugroženih grupa!
Beograd

DANAS ĆE VAKCINU PROTIV KORONE PRIMITI VIŠE OD 2.000 LJUDI! Organizovana imunizacija ugroženih grupa!

Organizovana imunizacija ugroženih grupa koji su svakodnevno u kontaktu sa velikim brojem ljudi nastavljena je i danas na Beogradskom sajmu, gde će vakcinu protiv korone primiti više od 2.000 zaposlenih na kasama u trgovinskim lanacima, taksisti, vozači privatnih prevoznika koji rade u sistemu javnog prevoza, vaspitačice, zaposleni u ustanovama kulture i radnici komunalnog sistema

09.03.2021

12:03

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set