• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.04.2021

15:27

POČELA VAKCINACIJA BESKUĆNIKA U BEOGRADU! Vrata otvorena za i za ostale - BEZ ZAKAZIVANJA!

Beograd

POČELA VAKCINACIJA BESKUĆNIKA U BEOGRADU! Vrata otvorena za i za ostale - BEZ ZAKAZIVANJA!

Podeli vest

Vakcinacija beskućnika pocela je danas u dva dnevna centra i kluba za starije u Beogradu, koje je grad namenio samo za beskućnike, a uz posredstvo volontera Crvenog krsta za vakcinaciju se prijavilo njih 17

U dnevnom centru za stare "Stari grad I" u centru grada vakcinisalo se sedam beskućnika, a otvorena je i ambulanta u Venizelosovoj ulici gde oni koji nisu zakazali termin mogu otići na vakcinaciju, bez najave.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je važnost vakcinacije svih ugroženih grupa kako bi svi podjedanko bili zaštićeni i bezbedni.
Pomažu volonteri Crvenog krsta

- Volonteri Crvenog krsta radom na terenu, obaveštavali su sve beskućnike o vakcinaciji koju mogu, pored doma zdravlja, obaviti i u mestima na koje su navikli da dolaze poput kluba za stare ''Stari grad I'' gde je u protekla tri meseca zabeleženo preko 1.000 poseta, a uskoro ce to biti omogućeno i u ''Palilula'' klubu za starije. Sve ćemo učiniti kako bi prostor za vakcinaciju bio lako dostupan a korisnici informisani - rekla je Stanisavljević za Tanjug.

Sekretar Crvenog krsta "Stari grad" Aleksandar Petrović istakao je važnost otvaranja ovakvih punktova gde lica bez krova nad glavom mogu da dolaze na topli obrok, tople napitke i obavljaju osnovne potrebe.

- Imamo vec 125 ljudi koji su redovni korisnici naseg punkta i u terminima kada dolaze trudimo se da ih informišemo i podelimo brošure o mogućnostima za vakcinaciju. Beskućnici pokazuju interesovanje za vakcinaciju a najčesća pitanja su vezana za izbor same vakcine.


Informisanje o procesu imunizacije ugroženih grupa aktivno se vrši vec četiri meseca na svim mestima na kojima se beskućnici nalaze a dosadašnje iskustvo pokazalo je da su prezadovoljni činjenicom da su uključeni u proces imunizacije.
Više od 2.000 vakcinisanih

- Pored ovih punktova, vakcinacija se vrši i u drugim ustanovama koje koriste ugrožene grupe pa je u ustanovi za kolektivni smeštaj u Kumodraškoj ulici vakcinisano cak 90 odsto korisnika a mnogi od njih su i revakcinisani. Uključujući zaposlene imamo preko 2.000 vakcinisanih lica - dodala je sekretarka Stanisavljević.

Većina korisnika centra "Stari grad" sa kojima je ekipa Tanjuga razgovarala se vakcinisala a neki do njih ce to učiniti u narednom periodu. Ðorđević Stanko i Ogorlić Tihomir su korisnici kluba za starije koji kažu da redovno posecuju klub "Stari grad I" i da su danas dosli da se vakcinisu.

- Vakcinisao sam se pre dva dana ruskom vakcinom u domu zdravlja "Palilula" i odlično se osećam. Za vakcinaciju sam saznao preko medija i vrlo lako sam se prijavio preko eUprave a odmah sutradan dobio poziv za vakcinisanje - rekao je Aćimovic Aleksandar, korisnik koji je primio vakcinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set