• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fejsbuk/Goran Vesić

14.05.2021

12:26

Kad niko nije hteo da ih sasluša, jeste Vesić!

Beograd

Kad niko nije hteo da ih sasluša, jeste Vesić!

Podeli vest

zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je danas predstavnike stanara najduže zgrade u Beogradu, čuvene Lamele iz Bloka 21. On je na svojoj Fejsbuk stranici objavio i detalje sastanka

Danas sam primio predstavnike stanara najduže zgrade u Beogradu, čuvene Meandre ili Lamele, dužine od skoro hiljadu metara, koja se nalazi se u Bloku 21, u gradskoj opštini Novi Beograd.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Zgrada je građena od 1960. do 1966. godine. Bio je to poslednji izvedeni objekat prema originalnom rešenju urbanističko-arhitektonske celine Bloka 21. Zgrada je delo grupe "Beogradskih pet" koju su činile arhitekte Leonid Lenarčič, Milosav Miša Mitić, Ivan Petrović i Mihailo Čanak.
Blokovi 21, 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29 i 30 proglašeni su prostorno kulturno-istorijskom celinom odlukom Vlade Srbije na predlog Grada Beograda. Blok 23 je pre nekoliko godina uvršten u stalnu postavku Muzeja moderne umetnosti MOMA u Njujorku.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Lamela je sagrađena pre 55 godina i stanari imaju veoma mnogo problema od nedostatka liftova do fasade u lošem stanju. Stanari su se do sada obraćali predstavnicima vlasti od opštine na kojoj žive do kompanija koje održavaju zgradu, ali niko nije hteo ni da ih sasluša. Čim su stanari tražili prijem kod mene ja sam ih pozvao. I napravili smo plan kako da rešavamo problem po problem. Ja sam lokalni političar čija je obaveza i zadovljstvo da rešava probleme koje imaju građani. Nisu svi problemi rešivi i to ljudi dobro razumeju ali neki jesu uz malo razgovora i dobre volje. Zato je moj posao najlepši na svetu jer se svakog dana učini nešto dobro za ljude.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set