• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.06.2021

11:52

ZNA BAHATO DA PARKIRA ALI NE ZNA DA PLATI! Stanarima zatvorila izlaz iz garaže, a kada je došla po auto SMISLILA JE SKANDALOZNO OPRAVDANJE!

JKP Parking servis

Beograd

ZNA BAHATO DA PARKIRA ALI NE ZNA DA PLATI! Stanarima zatvorila izlaz iz garaže, a kada je došla po auto SMISLILA JE SKANDALOZNO OPRAVDANJE!

Podeli vest

JKP „Parking servis" je u ponedeljak, 07. juna 2021. godine, pozvano od strane Saobraćajne policije da ukloni automobil koji je zatvorio ulaz u garažu u stambenoj zgradi u Ulici Vojvode Stepe

Po prijavi građana i utvrđenom prekršaju, Saobraćajna policija pozvala je „Parking servis" kako bi se oslobodio ulaz u zgradu i garažu gde stanari cele zgrade parkiraju svoja vozila.

Za preuzimanje automobila, podignutog po nalogu Saobraćajne policije iz saobraćajnog prekršaja, vozač mora da plati naknadu, koju „Parking servis" ne može da poništi, jer je Preduzeće samo servis policije i radi po nalogu nadležnih organa.

Korisnica, koja je nepropisno parkirala svoj automobil na trotoaru i tako onemogućila celu zgradu da koristi ulaz, najpre se mejlom obratila „Parking servisu" sa molbom za oslobađanje od troškova prenosa, navodeći da su joj u gradskom prevozu ukradeni novčanik i dokumenta, a u sredu je došla do poslovnice Korisničkog servisa u Takovskoj ulici, gde joj je i lično objašnjeno iz kojih razloga njena molba ne može biti uvažena.

Prilikom preuzimanja vozila, koje je uklonjeno iz prekršaja po nalogu nadležnog organa, vlasnik mora da se identifikuje i dokaže da je vozilo njegovo. U „Parking servisu" ističu da ne mogu da krše zakon i predaju vozilo bez dokaza o vlasništvu, kao što je saobraćajna dozvola ili potvrda o registraciji, odnosno ovlašćenje i ugovor o korišćenju.

Foto: JKP Parking servis

 

Ukoliko vozilo ostane na placu Preduzeća, za njega se plaća ležarina. Korisnici koja je opljačkana, onoga trenutka kada dostavi neki dokument kojim dokazuje vlasništvo, „Parking servis" ističe da će izaći u susret i omogućiti preuzimanje vozila bez plaćanja naknade za ležarinu, kao da je preuzela vozilo istog dana kada je i uklonjeno.

Nezadovoljna korisnica je tokom jučerašnjeg dana najavila da će stupiti u štrajk glađu, ali je posle današnjeg razgovora u Korisničkom servisu otišla da podnese žalbu i u MUP.

U „Parking servisu“ ističu da postupaju po zakonu i procedurama od kojih ne može da odstupa, te da preduzeće u skladu sa dobrom poslovnom praksom ima razumevanja za sve nepredviđene situacije i izlazi u susret korisnicima, ali u skladu sa zakonom i pravilima.

Ipak, ni dobru volju i želju za pomoći ne treba iskorišćavati, jer isto tako, korisnik bi mogao da ode i u Elektrodistribuciju, Vodovod ili neko drugo komunalno preduzeće sa istim zahtevom – da ne plati komunalnu uslugu, jer je opljačkan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
banana republika

pre 2 godine

Kakav narod , takva i vlast... Beograd i Srbija su deponija zapadnog sveta zahvaljujući mentalitetu ovih izroda koji su spremni sve da žrtvuju zbog sebičnih interesa.

Rasplaka se

pre 2 godine

Štrajk glađu da se ne plate OBAVEZE. Hajmo pred eps, infostan, banke, možda nam oproste dugovanja. Budalastina

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set