• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.07.2021

11:44

Vesić: Do proleća 2023. godine 15 novih vrtića

beoinfo.rs

Beograd

Vesić: Do proleća 2023. godine 15 novih vrtića

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji kombinovane dečije ustanove u naselju Bežanijska kosa na Novom Beogradu koji će, kako je rekao, biti završeni do marta sledeće godine.

Vesić je naveo da je u glavnom gradu u poslednjih godinu i po dana izgrađeno ili se gradi osam vrtića.

"Završen je vrtić u Surčinu, završava se u Krunskoj ulici, završen je u Ulici patrijarha Pavla, skoro je završen vrtić u Novogradskoj ulici. Vrtić u ulici Miloja Zakića na Čukarici biće pušten već u septembru, kao i vrtić u Belom Polju u Obrenovcu, a na Novom Beogradu imaćemo još dva vrtića - ovaj na Bežanijskoj kosi koji smo počeli i u Bloku 62 koji ćemo početi u narednom periodu", naveo je Vesić. Pojasnio je da će vrtić na Bežanijskoj kosi biti završen do marta sledeće godine i da će u njemu biti mesta za skoro 200 dece.

"Deca će već na proleće sledeće godine ovde ići u vrtić", dodao je Vesić.

Osim pomenutnih osam vrtića, Vesić je rekao da je Grad Beograd izabrao izvođače za još sedam vrtića - u naseljima Braće Jerković, Mirijevo, Miljakovac 3, Borča, Sremčica, Stepojevac i opštini Mladenovac.

"U Beogradu će do proleća 2023. godine biti izgrađeno 15 novih vrtića, a to je nešto što se nikada nije desilo u gradu", rekao je Vesić i istakao da će to omogućiti da više nema liste čekanja za mesto u vrtiću.

Naveo je da je ove godine bilo oko 3.900 žalbi na upise u vrtiće i dodao da je oko 1.900 pozitivno rešeno.

"Samo sa ovim vrtićima imaćemo dovoljno mesta da deca više ne budu na listi čekanja. U nekim opštinama ima više dece, a manje vrtića i s obzirom na to da su deca teritorijalno vezana za vrtiće nije realno da dete koje živi na Čukarici ide u vrtić na Voždovcu", rekao je Vesić.

Zato će se, dodao je, u opštinama u kojima ima više dece praviti još vrtića, te kao primer naveo opštinu Zemun gde će se raditi vrtić u naselju Altina.

Vesić je rekao da u Beogradu trenutno u vrtiće ide skoro 74 odsto dece, dok je 2017. godine išlo oko 45 odsto dece.

Istakao je da je 74 odsto evropski prosek i dodao da nema puno gradova u Evropskoj uniji gde 74 odsto dece pohađa organizovanu predškolsku nastavu.

"Lista čekanja 2016. godine za decu u vrtićima je bila oko 10.000 dece, prošle godine nešto manja od 2.000, ove godine će sigurno biti manja od 1.000, a sa novim vrtićima više nećemo imati listu čekanja. To je ono što je naša politika, da naša deca imaju mesto u vrtićima i školama i da ovo bude grad koji je okrenut deci", dodao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gangula spašavaj nas od Vesića

pre 2 godine

Vesiću, kao Boga te molimo, nemoj više ništa raskopavati po Beogradu. Glasaćemo za tebe i partiju - dva, tri puta ako treba, samo nemoj više ništa raskopavati po gradu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set