• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nekretnine.rs/Informer

09.08.2021

13:53

Kako da odaberete idealan stan u Beogradu prema vašem budžetu?

shutterstock

Beograd

Kako da odaberete idealan stan u Beogradu prema vašem budžetu?

Podeli vest

Kupovina stana u Beogradu, težak je, ali "sladak" posao, kako zbog dobre tržišne ponude, tako i zbog lokacija, te bilo da tražite porodično gnezdo u centru glavnog grada ili ste se odlučili za nekretninu na periferiji, sadržajem ne odudaraju previše

Na prvom mestu, prilikom odabira, moramo da stavimo na papir spisak želja, odnosno, šta je to što tražimo od gradske četvrti u kojoj započinjemo novi život. Ako vam je na vrhu liste blizina centru grada, "krug dvojke" i Vračar su vam logičan izbor. Naravno, kupovinom stana na Dorćolu, u blizini Kalemegndana, na Terazijama, Slaviji, Vračaru, te i u delu oko centralnih gradskih Bulevara, sa sobom povlači malo više novca, jer, prema sajtu Nekretnine.rs, cena kvadratnog metra u ovom delu Beograda, nešto je viša u odnosu na ostale beogradske opštine.

Naime, ako se odlučite za kupovinu nekretnine na Starom gradu, u zavisnosti od kvadrature, opremljenosti, starosti i tipa gradnje, potrebno je da izdvojite između 1.500 i 2.900 evra po kvadratnom metru.

Slična situacija sa cenama, prema analizi oglasa na sajtu  Nekretnine.rs, vlada i na Vračaru, gde cena kvadratnog metra u zavisnosti od lokacije, kvadrature, opremljenosti, ali i tipa zidanja, ide od oko 2.000 do 4.000 evra.

Foto: Đorđe Kojadinović

Razlog ovakve cene, krije se u blizini kako svih potrebnih državnih, obrazovnih i zdravstvenih institucija, ali i blizina popularnih turističkih lokaliteta, poput sportskog kompleksa "Milan Gale Muškatirović", Tašmajdanskog parka, Kalemegdana, Vračarskog parka, ali i brojnih  kulturnih i verskih umetničkih zdanja, koji uz arhitekturu predratnog Beograda, čine   glavnu turističku ponudu Beograda.

Ako se ipak odlučite za Palilulu, ova beogradska opština može da zadovolji vaše prohteve bilo da želite da ste u Knez Mihailovoj za sedam minuta peške ili ipak želite da ste malo više odvojeni od gradske vrve, budući da se u sklopu ove beogradske opštine, pored dela koji se  jendim delom nalazi u širem centru grada, pruža preko Karaburme, sve do Višnjice i Velikog sela sa desne obale Dunava, ali i preko Pančevačkog mosta, na levu obalu Dunava, koja je iz godine u godinu, sve interesantnija kupcima stanova u Beogradu, zahvaljujući ceni kvadratnog metra.

Zahvaljujući veličini opštine, te i stambene ponude, cene kvadrata na Paliluli, prema sajtu Nekrentine.rs,  kreću se od 1.000 evra koliko košta kvadratni metar u Krnjači, sve do 4.028. evra, koliko košta najskuplji kvadrat stana, a koji se nalazi u Poštanske štedionice.

Ono što važi za sva palilulska naselja, jeste dobra mreža puteva, te i pokrivenost linija gradskog saobraćaja, pa se do centra grada, u zavisnoti da li idete autobusom ili vlastitim automobilom, stiže maksimalno za 10 - 25 minuta. Karaburma je već  godinama interesantna kada se radi o kupovini stanova u Beogradu, a zbog dobre lokacije, veze sa prirodom, te i zbog toga što su mahom porodična naselja, kod kupaca sve veće interesovanje vlada i kada se radi o VIšnjici, Borči, Kotežu i Krnjači.

Raspon cena u Višnjici i Višnjičkoj banji ide od 1.240 sve do 1761 evra, koliko košta najskuplji kvadrat. Što se tiče Borče, tu je ponuda šira, te u zavisnosti da li tražite stan u novogradnji ili više volite staru grandju, cene idu od 464, 5 evra, koliko košta najjefftiniji kvadrat, pa sve do 983 evra, koliko košta najskuplji kvadrat u ovom beogradskom naselju, prema sajtu Nekretnine.rs. Nešto slična situacija vlada i u Krnjači i Kotežu, gde se kvadrat kreće od 605 evra, kolika je donja granica i ide sve do 1.390 evra, koliko je potrebno da izdvojite za stan u novogradnji u Krnjači.

Jedna od najvećih gradskih opština, Voždovac, oduvek je bila atraktivna kada se radi o kupovini stanova u Beogradu, ali ekspanzijom gradnje, čini se da je u poslednjim decenijama, taj trend u blagom porastu, cena kvadrata na ovoj beogradskoj opštini prema oglasima na sajtu Nekretine.rs iznosi oko 3.000 evra/m2

Budući da pod opštinu Voždovac potpadaju naselja Banjica, Medaković, Kumodraž, Dušanovac, Šumice, ali i podavalska sela, cene variraju u zavisnosti od lokacije, spratnosti, tipa ali i starosti gradnje. Ovaj kraj je tradicionalno uvek bio zanimljiv kod porodičnih ljudi koji gledaju da se nalaze u blizini prirode,  auto puta, sportsko rekreatinih centara, ali i da im do samog srca Beograda ne treba više od 15 minuta, bilo da se upute svojim automobilom ili vozilima gradskog prevoza, koji su na ovoj lokaciji zastupljeni kako autobusima, tako i trolejbusima i tramvajima.

Najskuplja lokacija kada se radi o stanovima, zastupljena je u i oko ulice Vojvode Stepe, dok je kvadrat nešto povoljniji na Banjici i Kumodražu. Najautentičniji deo opštine, naselja Lekino brdo i Dušanovac, oduvek su bili zanimljivi porodičnim ljudima, ponajviše zbog ušuškanosti, ali i mira koji vlada u ovim delovima Beograda,  prosečna cena po m2 iznosi 2.472 evra, koliko je potrebno da izdvojite za stan na Lekinom Brdu.

Kada se radi o ceni kvadratnog metra na Banjici, prema ponudi oglasa sa sajta Nekretnine.rs, ona iznosi oko 2.600 evra, koliko košta najskuplja nekretnina gledano po kvadratnom metru  u ovom beogradskom naselju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set