• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.09.2021

14:07

Investitor radova u Vidovdanskoj ulici negira krivicu, TVRDI DA JE RADIO SVE PO PROPISIMA

Aleksandar Jovanović Cile

Beograd

Investitor radova u Vidovdanskoj ulici negira krivicu, TVRDI DA JE RADIO SVE PO PROPISIMA

Podeli vest

Investitor radova B.S. koji se sumnjiči da je odgovoran za urušavanje dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula, saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a istraga je proširena na još jednog investitora

On je tužiocu rekao da nije kriv i da je radio sve po propisima, te da je imao angažovane izvođače radova, ali nije hteo da odgovara na pitanja, saznaje Tanjug.

Ovaj postupak je u međuvremenu proširen na još jednog investitora čije je saslušanje zakazano za 23. septembar, a policija proverava podatke za još jedno lice koje je bilo zaduženo kao šef gradilišta.

U tužilaštvu je danas saslušan i jedan od izvođača radova, koji je takođe negirao krivicu.

Tvrdio je da je bio u pregovorima za posao, ali da nije izvodio radove.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Postupak se u ovom slučaju vodi protiv sada ukupno pet osoba, zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte bezbednosti.

Prošle sedmice je saslušan jedan od izvođača radova D.R

U daljem toku postupka tužilaštvo će naložiti gradevinsko-tehničko veštačenje, ispitaće oštećene i svedoke i sprovesti sve druge dokazne radnje nakon čega će doneti odluku o daljem toku postupka.

Nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, tužilaštvo je ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set