• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.09.2021

21:51

BBC POSVETIO TEKST SRBIJI I  ČUVENOM BOJSIJU! Evo zašto će Beograd uvek nositi odjek Pekama!

Tanjug

Beograd

BBC POSVETIO TEKST SRBIJI I ČUVENOM BOJSIJU! Evo zašto će Beograd uvek nositi odjek Pekama!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić još nije rekao tačnu lokaciju - ali je otkrio da će glavni grad Srbije nazvati ulicu u čast Džona Čalisa, koji je glumio Bojsija u dugometražnom BBC -jevom sitkomu "Mućke", navodi se u tekstu BBC

- To je jedini način da se odužite čoveku koji je voleo našu zemlju i voleo naš grad - rekao je Vesić, nekoliko sati nakon objavljivanja da je Čalis preminuo.

Ljubav je bila više nego uzvraćena. "Mućke" ostaju kulturni fenomen u Srbiji - i drugim zemljama koje su ranije činile Jugoslaviju.

- Fizioterapeut Željko Đekić znao me je ugostiti veselim uzvikom "ljupko jubble!" na klinici među betonskim blokovima Novog Beograda. Sada kaže da su arhitektonske sličnosti sa Pekamom - gde je predstava smeštena u London - samo jedan od razloga zašto ludorije braće Trotter tako snažno odjekuju u Srbiji, pričao je čuveni Bojsi.

- Mućke su moje detinjstvo“, kaže on. "U spavaćoj sobi još uvek postoji uokvireni poster Del Boja, Rodnija i Bojsija u spavaćoj sobi koju smo brat i ja odrastali. Del Boj je sanjar - a u Srbiji ima mnogo sanjara - rekao je Đekić.

Mnogi u Beogradu osetili su mešavinu tuge i naklonosti, nakon gubitka čuvenog Bojsija.

- Žao mi je jer je bio neverovatan glumac i mislim da je bio sjajan čovek - rekla je 32-godišnja Dragana Pavlović.

- Naš mentalitet je sličan“, rekla je 41-godišnja Jelena Kraljević, „načini na koje uspevamo da spojimo kraj s krajem i naša želja da postanemo milioneri“.

Za kraj BBC navodi da je Čalis stvorio možda i najjače veze sa Srbijom, ili bilio kojom zemljom od svih gulamaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fundaća

pre 2 godine

Bojsi je svu svoju imovinu darovao Srpskom narodu,tu se radi od oko 18 miliona funti !Hvala Bojsiju na poklonu !

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set