• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2021

14:39

Danas počela podela tableta u Mladenovcu! TO JE SREDSTVO ZA UČENJE, TAKO ĆE SE LAKŠE SAVLADAVATI DIGITALNA NASTAVA!

Informer

Beograd

Danas počela podela tableta u Mladenovcu! TO JE SREDSTVO ZA UČENJE, TAKO ĆE SE LAKŠE SAVLADAVATI DIGITALNA NASTAVA!

Podeli vest

Podela tablet i laptop računara počela je danas u Mladenovcu u Osnovnoj školi "Živomir Savković" u Kovačevcu, učenicima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda, a uručio ih je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Vesić je rekao da je u osnovnim školama u Mladenovcu podeljeno ukupno 1.939 tablet računara đacima i više od 420 laptop računara koje će učitelji i nastavnici koristiti u nastavi.

Istakao je da se uz tablet i laptop računare dobija besplatan internet i mogućnost pristupa digitalnim udžbenicima, što je kaže, nov način praćenja nastave.

- Svi učenici od trećeg do šestog razreda u Beogradu dobijaju tablete bez obzira da li roditelji imaju materijalna sredstva da ih kupe ili ne - naglasio je Vesić.

Foto: Informer

Zamenik gradonačelnika je rekao da direktori škola imaju zadatak da ohrabre nastavnike da koriste tablet i laptop računare, jer se, ističe, živi u digitalnom dobu i potrebno je prilagoditi obrazovanje tome.

Vesić je najavio da će ove godine biti usvojena izmena Zakona o obrazovanju, da se izjednače digitalni udžbenici sa klasičnim, što znači, kako objašnjava, da će neke škole moći da izaberu da se nastava odvija samo uz digitalne udžbenike.

Foto: Informer

On je istakao da u Mladenovcu ima 1.000 roditelja čija deca idu u prvi ili drugi razred i pozvao ih da se prijave na konkurs Fondacije za mlade talente Grada za subvencionisanje kupovine četiri udžbenika za decu koja pohađaju te razrede, a čija je cena, u zavisnosti od izdavača oko 6.000 dinara.

- Da bi dobili ta sredstva potrebno je da roditelji uzmu potvrdu u školi da im dete pohađa prvi ili drugi razred, pošalju očitanu ličnu kartu i kopiju platne kartice sa brojem žiro računa - kaže on i dodaje da su prijave otvorene do 30.septembra.

Foto: Informer

Istakao je da se do sada na konkurs prijavilo više od 23.000 roditelja od 34.000 dece koja pohađaju prvi ili drugi razred.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić iskazao je zahvalnost zameniku gradonačelnika i Gradu Beogradu zbog podele tablet i laptop računara učenicima.

- Tableti su namenjeni za učenje i time ćemo poboljšati kvalitet nastave, a deca Mladenovca će dobiti mogućnost da lakše savladaju digitalnu nastavu - rekao je Glišić.

Foto: Informer

Direktorka OŠ "Živomir Savković" u Kovačevcu Milijana Krstić rekla je da će zahvaljuući projektu Grada sva deca imati jednake uslove za praćenje digitalnih sadržaja i nastave na daljinu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Počela podela tableta u Novom Beogradu! Ostale još tri beogradske opštine! NEMA VIŠE RAZLOGA DA SE DEO NASTAVE NE ODRŽAVA UZ POMOĆ DIGITALNIH UDŽBENIKA!
Beograd

Počela podela tableta u Novom Beogradu! Ostale još tri beogradske opštine! NEMA VIŠE RAZLOGA DA SE DEO NASTAVE NE ODRŽAVA UZ POMOĆ DIGITALNIH UDŽBENIKA!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić predstavio je danas đacima OŠ „Radoje Domanović” tablet uređaje, čime je počela raspodela tableta u Novom Beogradu. Kako je tom prilikom rekao, ove nedelje to će biti učinjeno u četiri velike opštine, osim Novog Beograda i na Paliluli, u Lazarevcu i Obrenovcu

20.09.2021

10:39

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set