• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

04.11.2021

11:40

KOMUNALNA MILICIJA ČEŠLJA GRADSKE AUTOBUSE! Putnike bez maske izbacili iz vozila, a ko je masku nosio ispod brade...

Beograd

KOMUNALNA MILICIJA ČEŠLJA GRADSKE AUTOBUSE! Putnike bez maske izbacili iz vozila, a ko je masku nosio ispod brade...

Podeli vest

Komunalna milicija kontroliše nošenje maske i u gradskom prevozu. U jednom od autobusa u Beogradu Komunalna milicija je ušla i one građane koji nisu imali maske izbacila iz autobusa. Oni koji su ih imali, ali nosili ispod brade opomenuli su ih da ih nose preko usta i nosa

Podsetimo, ranije je najavljeno da će rad inspekcija biti fokusiran na tržne centre, gradski prevoz i prodavnice, kao i na ugostiteljske objekte, pa su tako napisane i prve kazne u javnom prevozu.

Otkako su uvedene kovid propusnice ne možete uveče u restoran ili kafić ako nemate kovid propusnicu ili validan test koji dokazuje da nemate koronu. Kontrolu pored inspekcije sprovode i pripadnici Komunalne milicije.

Tako je načelnik Komunalne milicije Ivan Divac nedavno rekao da ulaze u sve objekte i da nema povlašćenih, da se pored ugostiteljskih objekata kontroliše se i nošenje maski u javnom prevozu i zatvorenim objektima poput tržnih centara.

- Bilo je dana kada su zaposleni u ugostiteljstvu dolazili organizovano na vakcinaciju što je sve doprinelo povećanom interesovanju za vakcinaciju. Komunalna milicija svakodnevno kontroliše bar stotinu objekata, negde kontrola ide brže, ako je objekat manji, a negde im je potrebno i po 45 minuta. Namamo probleme na terenu, nama je bilo u interesu da ugostitelji prepoznaju značaj kontrole - izjavio je on.

- Pre svega smo upozoravali, pa i pisali kazne onima koji ne nose maske u zatvorenom prostoru kao što su tržni centri, a kontrolišemo i autobuse GSP-a. Na onim stajalištima gde vršimo kontrolu ljudi kada vide komunalnu miliciju stavljaju maske - kazao je Divac.

Podsetimo, za kršenje epidemioloških mera u ugostiteljskim objektima i tržnim centrima kazne za pravna lica su 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000 dinara, a za odgovorno lice u objektu 50.000 dinara. Kovid redari koji ne budu valjano radili posao moraće da plate 30.000 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set