• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.11.2021

14:04

U parku "Usće" presađeno 20 stabala crnog bora

Beonfo.rs

Beograd

U parku "Usće" presađeno 20 stabala crnog bora

Podeli vest

U parku "Ušće" danas je mašinom "Sadiša" presađeno 20 stabala crnog bora, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će Grad zahvaljujući mašini sačuvati sva stabla

Vesić je naveo da je ovog meseca ukupno presađeno 65 stabala, od čega 15 na javnim površinama, a da će se presađivanjem 20 stabala borova u parku napraviti drvored.

- Na taj način smo pokazali zbog čega smo kupili ovu mašinu, a kupili smo je da bismo sačuvali stabla i da se ona ne bi sekla tamo gde ima potrebe za proširenjem ulice ili tamo gde se rade biciklističke staze ili trotoari - rekao je Vesić u parku.

Foto: Beonfo.rs

Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika pozvao je investitore da se obrate JKP "Zelenilo-Beograd" i iznajme "Sadišu" ukoliko imaju potrebu da zbog nekog projekta presade stablo.

Vesić je istakao da je sada period mirovanja vegetacije koji će trajati do marta, te da je sada prilika da se izvrši presađivanje stabala i da se posade nova.

Foto: Beonfo.rs

Sadiša

- Sadiša će pomoći i tamo gde imamo formirane drvorede i gde je moguće prići da se ukloni neko " bolesno" stablo - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da se u Beogradu u poslednjih osam godina za jedan odsto povećao broj zelenih površina, te da je Grad pripada jednom od zelenijih gradova Evrope.

Direktor JKP "Zelenilo-Beograd" Slobodan Stanojević kaže da svake godine Grad presadi između pet i osam hiljada novih stabala, te da očekuje da će se upotrebom "Sadiše" taj broj povećati.

- Radimo punim kapacitetom. Sačuvaćemo svako stablo koje ima mogućnost da nastavi svoj razvoj u novom habitusu - rekao je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) pre dva dana imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set