• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2022

07:31

DANAS POČINJE IZGRADNJA LINIJSKOG PARKA NA DORĆOLU! Nećemo zaostajati za Njujorkom ili Moskvom!

Beograd

DANAS POČINJE IZGRADNJA LINIJSKOG PARKA NA DORĆOLU! Nećemo zaostajati za Njujorkom ili Moskvom!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će danas početi izgradnja linijskog parka na Dorćolu


"To će biti najveći i najmoderniji beogradski park koji će biti ponos i dokaz kako se Beograd menja i napreduje. Linijski park se gradi tamo gde su nekada bile železničke šine koje su odvajale Beograd od njegovih reka. Kako su železnička stanica i šine uklonjene iz centra grada ostavljen je veliki prostor koji smo odlučili da iskoristimo za park", rekao je Vesić Tanjugu.


On kaže da će linijski park biti dužine skoro pet kilometara sa 10 zona.

Prva zona počinje od Beton hale do Bastiona Svetog Jakova, a druga zona će biti od Bastiona Svetog Jakova do Sportskog centra 25. maj Milan Gale Muškatirović.

"Od tih prvih 10 zona, sutra počinjemo da gradimo prvu, a zatim i drugu i nju će graditi "Zelenilo Beograd". Tu postoje šetačka i biciklistička staza. Biće urađena nova pešačka staza koja će biti odvojena zelenilom od biciklističke staze, zatim će biti uređene zelene površine, biće zasađeno više desetina novih stabala, postavljene klupe, parkovski mobilijar. Pored toga biće postavljene i tribine, tako da će ta zona biti zona za odmor i omiljeno mesto na koje će Beograđani dolaziti", naveo je Vesić.

Foto: Beograd.rs



Zamenik gradonačelnika je rekao da se čeka da Sekretarijat za investicije raspiše tender za preostalih osam zona koje će početi da se rade, kako očekuje, sredinom godine.

"Tako da ćemo u naredne dve godine završiti Linijski park čija će vrednost biti preko 50 miliona evra, ali to će biti park koji će totalno promeniti život stanovnika tog dela grada i pokazati koliko se Beograda razvija i postaje konforno mesto za život", poručio je Vesić.

On ističe da je u projektovanju linijskog parka učestvovalo više desetina domaćih arhitekata.

"Moj poziv je svim domaćim arhitektama i firmama, kada pravimo takav projekat, da učestvuju u njima. Ponosan sam što su Linijski park projektovale domaće arhitekte i što će ga graditi domaće firme. Verujte mi ništa nećemo zaostajati za čuvenim parkom Hajlajn u Njujorku ili parkom Zariađe u Moskvi koji su nam bili uzori. Možemo da pokažemo da naše arhitekte i naše firme mogu da urade tako velik posao", rekao je Vesić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set