• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.03.2022

17:12

NAJZNAČAJNIJI GRADSKI PROJEKAT SVIH VREMENA! Stojčić: Linijski park – deo ekološke politike grada!

Beograd

NAJZNAČAJNIJI GRADSKI PROJEKAT SVIH VREMENA! Stojčić: Linijski park – deo ekološke politike grada!

Podeli vest

Izgradnja metroa je najznačajniji gradski projekat svih vremena. Radovi su započeti pripremom gradilišta u Makiškom polju i očekujemo da će umnogome doprineti rešavanju saobraćajnih problema u glavnom gradu, rekao je gradski urbanista Marko Stojčić gostujući na Studiju B

Ekonomski razvoj Beograda i Srbije ima sve veći uticaj i na saobraćaj. Trenutno je u Beogradu 650.000 automobila, što je veliki broj. Metro je jedina ozbiljna alternativa da se saobraćajne gužve smanje – rekao je Stojčić.

Govoreći o Beogradskoj tvrđavi, Stojčić je istakao da je ona u sve boljem stanju.

Svako ko ode na Beogradsku tvrđavu može da vidi da su rekonstrukcije stalna pojava, a tako će biti i tokom izgradnje Linijskog parka gde će biti obnovljeni neki delovi tvrđave, u neposrednoj blizini parka. Očekujem da ćemo u narednih pet godina Beogradsku tvrđavu dovesti u stanje kakvo je bilo nekada – istakao je Stojčić.

Kada je reč o zelenoj agendi, Stojčić je rekao da je u Beogradu primetan porast broja stabala.

Posadili smo na stotine stabala i potpuno su neosnovani komentari o velikom broju posečenih stabala. Svakog dana povećavamo površine pod zelenilom, a radimo i na izgradnji Linijskog parka koji obuhvata zaista veliku površinu na kojoj će biti posađeno na stotine stabala. Imaćemo delove parka sa stablima koja će prijati ljudima sa kardiovaskularnim problemima, dok će neka druga više prijati astmatičarima i tako dalje. Kada tome dodate i Adu Huju, koja će sa Linijskim parkom činiti pojas od 6,6 kilometara u dužini, onda steknete pravu sliku o ekološkoj slici grada u budućnosti – kazao je gradski urbanista.

Stojčić je podsetio da će prva od ukupno deset celina Linijskog parka biti završena tokom juna.

To je deo od kraja parka kod Beton hale do ispod Kule Nebojša. Trenutno „Zelenilo” izvodi radove na uređenju, nakon čega se prelazi na fazu dva koja obuhvata pravac do „25. maja”. Paralelno sa tim raspisaćemo javnu nabavku za projektovanje i izvođenje celina od tri do deset. Očekujemo da dalji radovi na celinama tri, četiri i pet krenu na jesen i da ćemo krajem sledeće godine imati urađen veći deo parka sa zelenilom, mobilijarom i svim drugim sadržajima koje su odredile domaće arhitekte – kazao je Stojčić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set