• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.05.2022

15:06

BEOGRADSKI MANIFEST - FESTIVAL MANIFESTACIJA, DESTINACIJA I  DEGUSTACIJA

Dušan Petković

Beograd

BEOGRADSKI MANIFEST - FESTIVAL MANIFESTACIJA, DESTINACIJA I DEGUSTACIJA

Podeli vest

Idealno mesto za sve koji žele da se upoznaju sa najatraktivnijim destinacijama iz Srbije i regiona, ali i njihovim manifestacijama i lokalno autentičnim gastronomskim specijalitetima

Veliki festival manifestacija, destinacija i degustacija – Beogradski Manifest, održaće se predstojećeg vikenda i to prvi put na novoj lokaciji - atraktivnoj Sava promenadi. Ovaj trodnevni porodični festival počinje u petak 27. maja od 15 časova, a ulaz za sve posetioce biće besplatan!

Foto: Dušan Petković

Svečano otvaranje festivala predviđeno je za 18.30, a osmi Beogradski Manifest otvoriće ministarka trgovine turizma i telekomunikacija, gospođa Tatjana Matić. Svečanom otvaranju prisustvovaće i ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, gospodin Goran Đurović, koji će se takođe obratiti svim prisutnim zvanicama, predstavnicima medija i posetiocima festivala zbog sjajne i kontinuirane saradnje sa Crnom Gorom, koja od prve festivalske godine ima veoma zapaženo predstavljanje. Kao i svake godine, ispred Turističke organizacije Srbije obratiće se direktorka, gospođa Marija Labović, a nakon svečanog otvaranja biće priređen koktel za sve goste.

Foto: Dušan Petković

Festival će biti pozicioniran na lepom i komfornom potezu Savskog šetališta, od Beton hale sve do platoa Geozavoda, te će posetioci imati prilike da tokom tri festivalska dana uživaju u opuštajućem ambijentu koji pruža pogled na reku, dok će duž pomenutog poteza moći da konzumiraju raznovrsne festivalske sadržaje segmentirane u čak deset festivalskih zona.

U zoni „Aduti Srbije” predstaviće se bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije, dok će se u zoni „Stvaran svet oko nas” predstaviti Crna Gora sa svojom ponudom za predstojeću turističku sezonu, kao i Republika Srpska, koja će promovisati svoje destinacije i manifestacije koje bi definitivno trebalo posetiti. Na festivalu će se u posebnim zonama predstaviti Turistička organizacija Srbije, kao i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Foto: Dušan Petković

Festivalska zona „Mašta može svašta” posvećena je najmlađima, a kao i svake godine, biće najveselija.

Celodnevni zabavni programi, brojne kreativne radionice, ali i kostimirani junaci iz bajki, klovnovi, štulaši, mađioničari i dečje predstave, pružiće mališanima nezaboravni provod i sjajne uspomene.
Izložba oldtajmera, skulpture od slame, kao i izložba „Dobra stara vremena”, koja predstavlja
svojevrstan vremeplov za jugonostalgičare, samo su deo jedinstvene festivalske atmosfere koja će
obeležiti poslednji vikend maja u Beogradu.

Za uspeh i razvoj festivala izuzetno je značajna i kontinuirana podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda, kao i Privredne komore Srbije.

Radno vreme festivala je u petak od 15 do 21 čas, dok su u subotu i nedelju festivalske kapije otvorene od 11 do 21 čas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!
Društvo

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!

Vladimir Lučić: Kada do kraja godine startujemo u SAD, bićemo jedan od većih svetskih operatora u smislu teritorije koju pokrivamo i na vrlo realnom smo putu da srpski Telekom postane velika i uspešna globalna kompanija

16.04.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set