• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.05.2022

16:24

Vesić obišao štand Grada Beograda na Novosadskom sajmu!

Beograd

Beograd

Vesić obišao štand Grada Beograda na Novosadskom sajmu!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je danas štand Grada Beograda na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Vesić je tom prilikom istakao da je Sajam poljoprivrede u Novom Sadu najznačajnija manifestacija ove vrste u zemlji i da je to prilika da poljoprivrednici iz Beograda posete sajam i razmene iskustava sa poljoprivrednicima iz drugih krajeva.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo posetio štand Grada Beograda na Novosadskom sajmu koji ima tradiciju dugu 90 godina. Mi nemamo sajamsku manifestaciju koja tako dugo traje i koja je tako uspešna. Ovaj sajam je brend za čitav region i zaista ko se ne pojavi ovde može se reći da „ništa ne znači u poljoprivredi”. S obzirom na to da nama u Beogradu poljoprivreda sve više znači, Beograd već nekoliko godina kontinuirano ima svoj štand na ovom sajmu i shodno tome se trudimo da promovišemo naše poljoprivrednike i njihove proizvode, te da im na taj način omogućimo bolji posao – izjavio je Vesić.

Prema njegovim rečima, Beograd je posle Vojvodine najveći poljoprivredni region u Srbiji sa 250.000 hektara obradive površine.

Na teritoriji grada trenutno se obrađuje oko 150.000 hektara, a do pre 10 godina, nažalost, Grad se odnosio prema poljoprivredi kao da je nema, a subvencije koje je davao iznosile su 20 miliona dinara. Danas je ta strategija promenjena i ove godine subvencije za poljoprivredu iznose 240 miliona dinara. Takođe, ove godine je više od 640 poljoprivrednika dobilo pomoć i kupljeno je preko 130 traktora. U planu razvoja Beograda do 2030. godine postoje tri osnova, od kojih je jedan poljoprivreda, odnosno proizvodnja zdrave hrane. Danas se hrani pridaje sve veći značaj i to pokazuje da smo pametno razmišljali kada smo počeli više da ulažemo u poljoprivredu – rekao je Vesić.

Sekretar Sekretarijata za poljoprivredu Savo Pavičić je istakao da se Sekretarijat ove godine predstavio na sajmu jer je to prilika da poljoprivrednici razmene iskustava i nauče nešto novo.

Sekretarijat je ove godine omogućio da se 60 naših poljoprivrednika predstavi na sajmu potpuno besplatno. Obezbedili smo im tezge i ulaznice, a njihova je samo prezentacija. Takođe, povezali smo ih sa ljudima iz Privredne komore i Ministarstva poljoprivrede kako bi dobili znak „čuvarkuće” i kako bi svoje proizvode mogli da plasiraju na teritoriji cele Srbije – poručio je sekretar Pavičić.

Događaju su prisustvovali predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević, predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović, kao i predstavnici opština Grocka, Palilula i Obrenovac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set