• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

12.06.2022

09:06

Grad raspisao tender za projektovanje stanova u Vidovdanskoj ulici! Podnošenje prijava do 22. juna

beograd

Beograd

Grad raspisao tender za projektovanje stanova u Vidovdanskoj ulici! Podnošenje prijava do 22. juna

Podeli vest

Grad Beograd raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju stambenog objekta u Vidovdanskoj ulici na Vračaru. Tenderom je predviđena izrada idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova. Prema tenderskoj dokumentaciji rok za izradu svih projekata je osam meseci, a zainteresovani ponuđači mogu da podnesu svoje prijave do 22. juna izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

Projektuju se stanovi za oštećene vlasnike iz zgrade koja se urušila u Vidovdanskoj ulici, dok će preostale novoizgrađene stanove Grad koristiti za raseljavanje na teritoriji GO Vračar, za čime uvek postoji potreba zbog planirane izgradnje infrastrukture – rekao je Vesić.

On je dodao da se objekat projektuje na dve katastarske parcele koje su rešenjem pribavljene u javnu svojinu rešenjem Grada Beograda putem razmene nepokretnosti sa stanarima urušene zgrade.

Dogovor je postignut na inicijativu svih vlasnika iz oštećene zgrade, kao i investitora koji su započeli sa iskopom temeljne jame na susednoj parceli, a usled čega je došlo do urušavanja zgrade u Vidovdanskoj br. 2 – rekao je zamenik gradonačelnika.
 
On je istakao da projektant ima obavezu da stanove u novom objektu uskladi sa potpisanim ugovorima, odnosno da predvidi stambene jedinice koje po strukturi odgovaraju oštećenim stanarima.

Ostale stambene jedinice imaće strukturu prema potrebama Grada i biće predmet razrade projekta i dogovora sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Kada se zgrada u Vidovdanskoj ulici br. 2a urušila, Grad Beograd je odmah preduzeo mere za pružanje pomoći ugroženim stanarima. Obezbeđen je privremen smeštaj većini stanara u stanove namenjene za raseljavanje čiji je vlasnik Grad Beograd, odnosno zbrinuti su stanari koji nisu imali drugi smeštaj. Donetim rešenjem zamenika gradonačelnika omogućeno je sprovođenje svih zakonskih koraka u cilju sveobuhvatnog rešenja – izgradnji stambenog objekta od strane Grada Beograda u kome će nove stanove dobiti vlasnici oštećenih stanova – rekao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set