• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

23.07.2022

17:34

NE POSTOJI MALI ILI VELIKI KRIMINAL, BEOGRAD JE BEZBEDAN GRAD! Vulin od načelnika policijske uprave zahteva da se posveti borbi protiv uličnog kriminala!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Beograd

NE POSTOJI MALI ILI VELIKI KRIMINAL, BEOGRAD JE BEZBEDAN GRAD! Vulin od načelnika policijske uprave zahteva da se posveti borbi protiv uličnog kriminala!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Beograd bezbedna grad, da statistika pokazuje da je kriminal u opadanju, ali da će on biti zadovoljan kada se svaki građanin bude bezbedno osećao, te da zahteva od svakog načelnika policijske uprave da se posveti borbi protiv uličnog kriminala jer pogađa običnog čoveka

- Beograd, s obzirom na svoju veličinu, na svoj značaj, ekonomski, politički, kako god hoćete, je veoma, veoma bezbedan grad. To će vam pokazati svaka statistika. Ali, mene statistike ne ograničavaju. Biću zadovoljan kada se svaki građanin bude bezbedno osećao - rekao je ministar Vulin.

Istakao je da je zadovoljan radom Policijske uprave za grad Beograd i radom načelnika Veselina Milića, ali i radom Višeg javnog tužilaštva, koje postupa u brojnim slučajevima, pomaže policiji i zajedno sa njom radi na istom zadatku.

Ministar je istakao da rad načelnika policijskih uprava ceni po tome koliko su se izborili sa uličnim kriminalom, koji je jedan od razloga ponovnog uspostavljanja pozornika, kojih trenutno ima oko 900 na ulicama Srbije.

Foto: MUP

Veselin Milić

- Građani imaju svog policajca u kvartu, koji tačno zna sve. On je tu svakog dana. On će dočekati penziju tu, radeći sa vama, živeći sa vama, sa vašom porodicom, neko kome možete uvek da se obratite. On je nama važan i obaveštajno, jer zna šta se dešava, jer to mu je posao, da se kreće, a i sa druge strane nam je posebno važan jer građani mogu da imaju poverenje u njega, mogu da mu se obrate i traže pomoć - objasnio je ministar Vulin i istako da ne postoji mali i veliki kriminal.

- Nema malog i velikog kriminala, nema krupnog i sitnog. Ima ko će da se bori sa Belivukom i Miljkovićem, to je posao UKP-a, to je posao SBPOK-a, ima ko će da ih hapsi, tu je Žandarmerija, tu je SAJ. Ali vi, ti načelniče policijske uprave, moraš da se izboriš sa tim da nema džeparenja, da nema sitnih dilera koji se okupljaju oko škole, da nema nasilja u školama, to je vaš posao - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin za medije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set