• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2022

15:49

Sednica Skupštine grada Beograda krajem septembra ili početkom oktobra

Tanjug

Beograd

Sednica Skupštine grada Beograda krajem septembra ili početkom oktobra

Podeli vest

Sednica Skupštine grada Beograda biće održana krajem septembra ili početkom oktobra, a na dnevnom redu naći će se i rebalans budžeta, najavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na Prvoj redovnoj konferenciji za novinare na kojoj je poručio da će u prestonici biti uveden red

On je na konferenciji u Starom dvoru podsetio da je rat u Ukrajini poremetio mnoge zemlje, da su porasle cene energenata i druge cene i da niko ne može da zna šta nas čeka, te dodao da je u skladu sa tim bilo izuzetno teško praviti rebalans budžeta.

- Nije bilo nimalo lako srezati troškove na jednom i prebaciti ih na drugo mesto, a da se to ne oseti u funkcionisanju Grada. Mislim da smo tu dobar posao uradili, a pored toga smo uspeli da odgovornim pristupom nađemo novac i da pomognemo svim gradskim opštinama - rekao je Šapić.

Kako je istakao, pomoć koju će gradske opštine dobiti nakon ovog rebalansa budžeta biće pomoć koju nikada do sada nisu dobile.

- Pokušaćemo da im sve najveće dugove anuliramo - istakao je Šapić i dodao da su ti dugovi u nekim opštinama i višedecenijski.

Takođe, dodao je da je namera da se na primeru opštine Novi Beograd obezbedi značajna pomoć za svu decu u prestonici do 18 godina odnosno predškolcima, osnovcima i srednjoškolcima, kao i čitavom prosvetnom sektoru i ljudima koji rade sa decom - nastavnicima, profesorima, spremačicama, kuvaricama...

Dnevni red

Na dnevnom redu sednice će se, naveo je, naći i odluka o splavovima, odnosno o uređenju čitavog priobalja.

- Sredićemo priobalje, urediti šetališta, uvešćemo red i među splavove bez obzira gde se nalaze - istakao je Šapić.

Dodao je da ćemo po prvi put konačno dobiti odluku zahvaljujući kojoj će se tačno znati gde splav može da se nalazi, koje veličine da bude, koliko se plaća, na koji način se čisti, sređuje...

- Nakon donošenja odluke svi vlasnici splavova, pre svega na savskom šetalištu, biće obavešteni o broju potencijalnih lokacija. Moći će da izlaze na licitacije i oni koji budu izlicitirali i dobili svoje mesto u skladu sa planom koji budemo napravili, tu će ostati i početi da plaćaju svoje obaveze prema Gradu, a mi ćemo sa druge strane obezbediti sve ono što će pisati u tim ugovorima - rekao je Šapić.

Kako je poručio, oni koji ne budu ispunjavali svoje obaveze moraće splav da uklone, a ukoliko ga ne uklone, to će učiniti Grad zajedno sa rečnom policijom, Vojskom Srbije...
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set