• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.09.2022

13:31

SPORTSKA TRADICIJA NA SAVSKOM VENCU: OTVOREN PETI PO REDU "SAJAM SPORTA“

Opština Savski venac

Beograd

SPORTSKA TRADICIJA NA SAVSKOM VENCU: OTVOREN PETI PO REDU "SAJAM SPORTA“

Podeli vest

Na otvorenim sportskim terenima u sklopu Beograda na vodi, danas se održava peti po redu „Sajam sporta“ u organizaciji opštine Savski venac uz podršku Saveza sportova Savski venac

Nakon intoniranja himne Republike Srbije, manifestaciju su otvorili zamenica gradonačelnika Grada Beograda Vesna Vidović i zamenik predsednika GO Savski venac Uroš Tripković.

Zvaničnici su zatim obišli Sajam i zajednički poslali poruku o važnosti  sporta u svakodnevnom životu, kao i potrebu za razvijanjem pozitivnih navika i podsticanjem građana, a posebno dece i  mladih  na rekreativno bavljenje sportom. 

Foto: Opština Savski venac

Uroš Tripković je zahvalio Beogradu na vodi što su omogućili da se sajam i ove godine održi na njihovim prelepim sportskim terenima.

- Pokazatelj koliko je ova manifestacija značajna i potrebna građanima Savskog venca, jeste rekordan broj prijavljenih učesnika, dece, sportskih klubova i izlagača. Opština Savski venac organizuje  različite besplatne sportsko-rekreativne  programe namenjene svim uzrastima i generacijama. Tako je i program ove već tradicionalne manifestacije  prilagođen svim starosnim kategorijama i pozivam sve da se  dobro zabavimo i  družimo kroz različita sportska takmičenja- poručio je Tripković.

Vesna Vidović istakla je da će Grad Beograd  uvek podržavati  manifestacije koje imaju za cilj da deca provode kvalitetno vreme edukativnog karaktera ,kao i u ovom slučaju, da  razvijaju sportski i takmičarski duh i podstiču pravilan rast i razvoj.

Foto: Opština Savski venac

-Svedoci smo da u današnje vreme deca provode dosta vremena u zatvorenom prostoru sa računarima i mobilnim telefonima. Mislim da su ove manifestacije najbolji način da se deca podsete nekih igara koje su možda zaboravili- izjavila je zamenica gradonačelnika.

Na Sajmu sporta učešće je uzelo preko dvadeset sportskih klubova, udruženja i organizacija sa teritorije opštine i preko 350 dece iz osnovnih škola sa Savskog venca. 

Tokom trajanja sajma, do 14 časova, posetioci svih starosnih dobi imaju priliku da vežbaju na otvorenom, a po programu održaće se osam različitih turnira i aktivnosti. 

Foto: Opština Savski venac

Među turnirima koji se održavaju tu su futsal, između dve vatre, šah, stoni tenis, takmičenje u izdržljivosti i kros. Takmičenje kojim je započet program je „Brzinom do zvezda“ (trke u sprintu na 40m za učenike III i IV razreda OŠ), dok na kraju ( od 13:15 časova) sve posetioce očekuje zajedničko grupno vežbanje odraslih i dece sa Udruženjem  „Aktivnija Srbija“.

Među učesnicima su: Mačevalački klub „Crvena zvezda“, Rvački klub „Crvena zvezda“, Institut za ženski sport i Akademija Marine Maljković, „Aktivnija Srbija“, Karate klub „Diplomatik“, Bokserski klubovi „Partizan“ i „Crvena zvezda“, Savez Beograda za dizanje tegova, Šah klub „Partizan“, Stonoteniski klub „Partizan“, Fudbalski klub „Grafičar“, Košarkaški klub „Savski venac“, Sokolsko udruženje „Matica Beograd“ (ples i gimnastika), Plivački klub „Crvena zvezda“, Biciklistički klub „Crvena zvezda“ i drugi.

Foto: Opština Savski venac

Otvaranju Sajma prisustvovali su gradski sekretar za sport Nikola Penić, predsednik Sportskog saveza za sport Grada Beograda Dragan Tomašević i rukovodstvo opštine Savski venac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set