• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.11.2022

08:46

Ministar Vesić obišao novu zgradu pozorišta Dadov: Posle više od pola veka došlo je vreme da se rekonstruiše, jedva čekam prvu predstavu!

printscreen facebook

Beograd

Ministar Vesić obišao novu zgradu pozorišta Dadov: Posle više od pola veka došlo je vreme da se rekonstruiše, jedva čekam prvu predstavu!

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pokazao je na društvenim mrežama kako provodi jutro

- Pre jutarnje kafe prošetah se par stotina metara do nove zgrade pozorišta Dadov čija se rekonstrukcija upravo završava - izjavio je on i dodao:

- Bio sam najsrećniji kada smo u proleće 2021. godine raspisali tender za rekonstrukciju pozorišta koje je od osnivanja mesto gde je karijeru počela većina velikih srpskih glumica i glumaca. Zato je ulaganje baš u ovo pozorište sjajna i simbolična poruka koliko je kultura važna. Dadov je tada raspolagao sa 505,35 metara kvadratnih a sada, posle rekonstrukcije, pozorište će biti skoro duplo veće, sa površinom od 918 kvadrata. Na moj zahtev početkom ove godine obezbeđena su dodatna sredstva i rekonstruisano pozorište Dadov dobija novu opremu.

Vesić je objasnio da je Omladinsko pozorište Dadov, skraćenica od Dramski atelje Doma omladine Vračar, postoji 64 godine, od 1958. godine.

- Počeli su da rade u Molerovoj 33 da bi se 1968. godine, dakle pre 53 godine, preselili u zgradu u kojoj se nalaze danas i koja je zidana za pozorište. Posle više od pola veka došlo je vreme da pozorište bude rekonstruisano na radost pozorišne publike. Jedva čekam prvu predstavu.  I to je tako.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set