• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2015

11:02

MARIĆ PORUČUJE: Stalna dežurstva i oprez zbog poplava!

Društvo

MARIĆ PORUČUJE: Stalna dežurstva i oprez zbog poplava!

Podeli vest

Na području Srbije i danas ima sporadičnih problema sa mogućim izlivanjem pojedinih reka, a nadležni koji dežuraju upozoravaju na oprez. Načelnik Sektora MUP za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da danas "ima sporadičnih problema, ali ništa što bi se moglo nazvati eskalacijom i ukazivalo na eventualnu evakuaciju stanovništva"

 

- Mora da se nastavi kontrola merenja nivoa voda dok se stanje potpuno ne umiri i svi štabovi za vanredne situacije moraju biti u pripravnosti - rekao je Marić.

Marić je istakao i da se prema podacima Republičkog hidrometeorošloskog zavoda očekuje normalizacija stanja na rekama do kraja dana.

Prema njegovim rečima, nevezano za to svi nadležni moraju biti u pripravnosti poput pripadnika Sektora za vanredne situacije koji dežuraju na terenu.

Marić je naveo da za danas "imamo najavu porasta nivoa Belog i Crnog Timoka gde je moguće proglašenje vanrdne odbrane od poplava", naglasivši da to ne mora da znači ništa alarmantno i da nema mesta za paniku.

Marić je podsetio i da su pripadnici Sektora za vanredne situacije između subote i nedelje intervenisali u okolini Šapca, u Prokuplju i u jednom selu kod Čačka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija