• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.07.2015

00:41

BESMRTNI Hiljadu lampiona iznad Beograda u čast Nikole Tesle!

Društvo

BESMRTNI Hiljadu lampiona iznad Beograda u čast Nikole Tesle!

Podeli vest

Spektakl puštanja hiljadu lampiona u čast Teslinog rodjendana, koji je 10. jula otkazan zbog jakog vetra na Dunavskom keju, biće održan danas u četvrtak, 16. jula

Zahvaljujući Elektroprivredi Srbije, preko hiljadu lampiona pustiće sami posetioci manifestacije. Budući da meteorolozi najavljuju lepo vreme bez jakog vetra, muzički program i podela lampiona počeće u 20 časova, a sam spektakl puštanja lampiona sat kasnije. 

Ovaj događaj deo je manifestacije "Tesla dani 2015.", koja je održana od 6. do 12. jula, i odvijala se istovremeno u čak 12 gradova i mesta Srbije, na skoro 30 lokacija, uz učešće više hiljada ljudi. 

Brojnim zanimljivim izložbama, predavanjima, neobičnim turama i obilascima, i drugim, mahom besplatnim programima, protekle nedelje je širom Srbije proslavljen rođendan Nikole Tesle, Dan nauke i Medjunarodna godina svetlosti - 2015. 

Svi oni koji nisu uspeli u toku ovih nedelju dana da posete neko od zanimljivih dešavanja, do 10. avgusta na Aerodromu Nikola Tesla mogu pogledati izložbu "Teslina vizija interneta" ili u Muzeju Nikole Tesle istraživati Tesline lične dokumente uz pomoć nove "Elektronske čitaonice". 

Izložba dečjih radova posvećenih Nikoli Tesli i inspirisanih velikim naučnikom je otvorena u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka do 7. avgusta, ulična izložba "Svetlost i bez sijalice" na Trgu Nikole Pašića u Beogradu do 20. jula, a u Galeriji "Čubrilo", u Kuli na Gardošu, u Zemunu, i dalje se može videti izložba "Umetnička dela iz zaostavštine Nikole Tesle". 

Takođe, izložba "Tesla u Beogradu 1892. godine" se u holu Opštine Negotin može pogledati do kraja meseca, dok će izložba "Fotografije iz Teslinog albuma" biti otvorena u Galeriji Meander Opštinskog kulturnog centra Apatin do 24. jula. 

"Tesla dane" organizuje Klaster puteva kulture, koji umrežava preko 40 institucija kulture, turističkih organizacija i agencija, privrednika i šest fakulteta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija