• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potrošača Informer

30.11.2015

11:59

SAVETI ZA ŠTEDIŠE: Širom otvorite oči kada ulazite u menjačnice i banke!

Društvo

SAVETI ZA ŠTEDIŠE: Širom otvorite oči kada ulazite u menjačnice i banke!

Podeli vest

Pročitajte tri izuzetno korisna saveta, kojih ćete se setiti koliko već prvog narednog puta kada budete zakoračili u menjačnicu ili banku

* Ukoliko prodajete ili kupujete devize, imajte u vidu da menjačnice daju povoljniji kurs nego banke. Takođe, ako želite da prodate ili kupite iznos od 500 evra ili više, obavezno insistirajte da dobijete povoljniji kurs od onog po kojem menjačnica obavlja ove transakcije. Na ovaj način, možete poprilično da uštedite, razlika nikako nije zanemarljiva - na primer, na 1.000 prodatih evra možete da dobijete i 500-1.000 dinara više, što nije suma koje tek tako treba da se odreknete.

* Kada uzimate kredit, posebno obratite pažnju da li se među pratećim troškovima nalazi takozvano održavanje ili praćenje kredita, koje pojedine banke naplaćuju u određenom procentu od preostalog iznosa duga (npr. 0,25%, 0,5% ili čak 1%) i skidaju sa vašeg računa jednom godišnje ili jednom u šest meseci. Ovo je naknada za koju, realno, teško da ima nekog opravdanja, osim želje banke da vam i na ovaj način "zakine" deo novca.

* Trgovci su odnedavno cene za suhomesnate proizvode počeli da ističu za količinu od 100 grama, umesto kao ranije za kilogram. Nemojte da vas ova promena zavara, jer se može desiti da vam se učini jeftino nešto što to inače za vaša shvatanja nije. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija