• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.12.2015

09:21

ZAVRŠEN SAMIT 100 mladih lidera jugoistočne Evrope!

Društvo

ZAVRŠEN SAMIT 100 mladih lidera jugoistočne Evrope!

Podeli vest

U nedelju je završena međunarodna konferencija Samit 100 mladih lidera Jugoistočne Evrope (B101) u hotelu Crowne Plaza

 

Konferencija je organizovana od strane organizacije Mreža za poslovni razvoj a projekat se nalazi pod pokroviteljstvom Američke Ambasade u Srbiji, grada Beograda, Svetske banke i Wharton biznis škole kroz program Ideas for Action, Ministarstva omladine i sporta, Škole za mlade lidere Predsednika Makedonije i mnogih drugih uključujući i kompanije koje su takođe i mentorski uključene u program ERSTE banka, Delta Holding, Gorenje, NLB banka, Koka Kola. 

Konferenciju su otvorili gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, savetnik premijera za regionalnu saradnju Vladimir Božović, predsednik Srpske Trilateralne komisije Jovan Kovačić i predsednik organizacionog odbora Samita Marija Jelić. 

Učesnike su činili 13 zemalja učesnika Jugoistočne Evrope među kojima su studenti i mladi preduzetnici do 35 godina. Osim interaktivnih predavanja, radionica i panel diskusija učesnici su imali priliku da predstave svoje start-upove investitorima. Neki od predavača koji su učestvovali u konferenciji su: Andy Rabens savetnik State Departmenta  za omladinu, Nakia Douglas direktor Barak Obama Liderske akademije, Daniel Berg direktor EBRD za Srbiju, Zoran Ilievski savetnik Predsednika Makedonije za politiku, Zoran Rajić državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Nenad Borovčanin državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Vedrana Jelušić Kašić direktor EBRD za Hrvatsku, Dan Carbunaru direktor medija Glas Evrope iz Rumunije, Lorenc Gjoni direktor Američke privredne komore iz Albanije, Hrvoje Stojić i mnogi drugi. 

U toku konferencije je izvučen pobednik nagrade igre od strane Cotrugli biznis škole a nagrada je MBA master. Nakon odličnog odziva u regionu i Srbiji, plan je da konferencija B101 postane tradicija i narednih godina i sledeći Samit će biti u Hrvatskoj u maju.Takođe je dogovoreno formiranje Asocijacije mladih preduzetnika Jugoistočne Evrope gde ćemo uz pomoć investicionih fondova ali i mentora pomoći mladim preduzetnicima, ali i biti deo Globalnog Preduzetničkog Samita koji organizuje predsednik Amerike Barak Obama narednog juna u Silikonskoj dolini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija