• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2015

12:45

LONČAR: Neće biti otpušten nijedan lekar!

Društvo

LONČAR: Neće biti otpušten nijedan lekar!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je danas da neće biti otpušten nijedan lekar i medicinska sestra, već da će u zdravstvu biti smanjivan broj nemedicinskog osoblja

U skupštinskoj raspravi o predloženom budžetu za narednu godinu, Lončar je saopštio da je Vlada Srbije nasledila 24 odsto nemedicinskog osoblja, a da su u svetu normativi da ih ima 10 odsto.

- Neće biti otpušten nijedan lekar i sestra, oni će se i dalje zapošljavati, Nasledili smo 24 odsto nemedicinskog osoblja, normativi u svetu su 10 odsto. Sa toliko nemedicinskog osoblja ne možemo da dođemo do zdravstva kakvom težimo - poručio je Lončar.

Ministar zdravlja je rekao da se mora prekinuti sa takvom praksom, kako bi lekari i medicinsko osoblje mogli da imaju bolje uslove i imaju veće plate. Lončar je saopštio da je budžet za zdravstvo 2016. za 1,2 miljarde dinara veći nego ovogodišnji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mikac

pre 8 godina

Ne razumeme minstra zašto podražava neradnike. pa treba otpustiti sve neznalice i neradnike pa makar to bili lekari i medicinske setre. Pogledao sam nekoliko bilansa za prošlu godinu zdravstvenih ustanova i iznenadio sam se za stavku broj radnika na bazi casova rada. Sa ovakvim procentom na bazi casova rada ne bi opstala ni jedna firma u Evropi ni u Srbiji. Ko ne veruje neka pogleda bilanse. A u ovim bilansima nema naša specijlka , slobodni dani bez rešenja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija