• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.01.2016

08:53

POREZ! Kazne za kašnjenje i 10 puta manje!

Društvo

POREZ! Kazne za kašnjenje i 10 puta manje!

Podeli vest

Građani, privrednici i preduzetnici u ovoj godini ne moraju da strahuju od "drakonskih" kazni za kašnjenje u plaćanju poreza, jer su one od 2016. deset puta manje

To je, naime predviđeno izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koje su nedavno usvojene u Skupštini Srbije.

Kašnjenjem u plaćanju poreza, do danas, građani su rizikovali da plate kaznu od 50.000 dinara, a sada je taj iznos smanjen na 5.000 dinara.

Za vlasnike firmi, ranije je bila predviđena kazna od 150.000 dinara, a sada je to smanjeno na 100.000 dinara.

Izmenama zakona menja se i redosled uplaćenog iznosa po osnovu poreskih obaveza.

Do sada su, naime, prvo bili namirivani troškovi naplate, zatim zatezna kamata, pa glavna poreska obaveza, a sada su pravila takva da sve što se uplati prvo namiruje glavni poreski dug, pa kamate, i na kraju troškove naplate.

Dugovanja po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje ne mogu zastareti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 8 godina

Baš dobro za gradjane. Znači ne mora da se plaća porez kada treba, nego kada imaš!. A to znači: NIKADA.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija