• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.01.2016

11:55

PREDSEDNIK SAVETA REM ZA INFORMER.RS: Ivanović je zloupotrebio decu, POSTUPAK PROTIV TV PRVA!

Društvo

PREDSEDNIK SAVETA REM ZA INFORMER.RS: Ivanović je zloupotrebio decu, POSTUPAK PROTIV TV PRVA!

Podeli vest

Goran Karadžić, predsednik Saveta REM (Regulatorno telo za elektronske medije), rekao je danas za Informer.rs da će protiv TV Prva biti pokrenut postupak zbog grubog narušavanja moralnih i pravnih normi u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem"

 

Da podsetimo, Ivanović je u svojoj emisiji emitovao prilog u kome deca odgovaraju na pitanja o izborima i "kritikuju" aktuelnu vladu i premijera Aleksandra Vučića.

- To je neviđena zloupotreba dece u političke svrhe i zato ću kao predsednik Saveta REM tražiti da se pokrene postupak protiv Prve televizije - kaže za Informer.rs Karadžić i dodaje:

- Za 11 godina koliko radim ovaj posao, ovo je najočiglednija i najbrutalnija zloupotreba dece. Samo smo jednom ranije imali sličan slučaj, kada smo 2012. zabranili peedizborni spot LSV zbog sličnog razloga. Ali ovakvo narušavanje moralnih i mpravnih normi zaista je nezapamćeno.

(VIDEO) SKANDAL NAD SKANDALIMA! Ivan Ivanović zloupotrebio predškolsku decu za KAMPANJU PROTIV VUČIĆA!

Karadžić kaže da je sednica Saveta REM zakazana za sutra, ali ne želi da prejudicira njihovu odluku.

- Kao Predsednik saveta staviću ovo pitanje na dnevni red, jer sam poptuno šokiran i zgrožen, ali ne mogu da predvidim kakvu će odluku doneti REM. Znam da se od nas ponekad očekuje da delujemo kao inkvizicija i stvari lomimo preko kolena, ali postoje određene procedure koje moraju da se ispoštuju. U svakom slučaju, sutra ćemo raspravljati na tu temu - kaže Karadžić.

Prema važećim zakonima, REM može da odredi jedniu od četiri kaznene mere Televiziji Prva - opomena, javno upozorenje, privremeno ili trajno oduzimanje dozvole.

VUČIĆ O MEDIJSKIM LAŽIMA: Nameštaju mi afere na svakom koraku, sad su počeli da koriste i decu!

Inače, sasvim je interesantno da postupak protiv autora emisije nije pokrenuo NUNS, iako se oglasio saopštenjem u kojem se kaže da su "u poslednjoj  emisiji "Veče s Ivanom Ivanovićem" na TV Prva prekršeni profesionalni standardi koji se tiču maloletnih osoba".

ČAK SE I NUNS OGLASIO: Ivanović zloupotrebio decu u političke svrhe!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sandra

pre 8 godina

Da REM a parovi, rarma i ostale guposti nisu za osudu!

Sale

pre 8 godina

Najiskrenije se nadam da nece da bude po onoj "Tresla se gora......"! Ovo vaistinu treba da ide do kraja, pa da vidimo ko ce da se smejulji.

Dragan

pre 8 godina

Bilo je krajnje vreme, inače je zloupotrebe dece bilo i u ranijim emisijama Ivana Ivanovića samo što niko nije reagovao.

Wanpam Ethy

pre 8 godina

Ivanović će posle ovoga samo biti gledaniji, dizanjem prašine samo ga afirmišete.

zozonbg

pre 8 godina

Mali covek leci svoje komplekse,pa ne bira sredstva.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija