• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

12.02.2016

15:37

DIVNA VEST! Novi ruski vozovi saobraćaju srpskim prugama!

Društvo

DIVNA VEST! Novi ruski vozovi saobraćaju srpskim prugama!

Podeli vest

Dve nove garniture ruskih dizel vozova, sa po oko 120 sedišta, od danas saobraćaju na relaciji Zrenjanin-Beograd i Zrenjanin-Kikinda, a do kraja godine, kako je najavljeno, stići će još tri

Predstavnica "Srbija voza" Olga Stanković kazala je da će vozovi saobraćati po postojećem redu vožnje, a da se uvođenjem ovih dizel motornih garnitura bitno povećava redovitost saobraćaja i kvalitet usluge.

- Bitno nam je što će naši stari putnici biti zadovoljni, ali i što ćemo privući nove putnike. U narednom periodu dobićemo još tri nove garniture i nadam se da ćemo u saradnji sa gradom praviti red vožnje odgovarajući za putnike - kazala je Stanković.

UBRZAĆEMO SRPSKE VOZOVE, obećala ministarka Mihajlović!

Kako je navela, za sada neće biti razlike u brzini, odnosno smanjenju vremena putovanja, jer se to može postići tek nakon popravke brzine.

Među prvim putnicima bio je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je istakao zadovoljstvo jer se, kako je naveo, isplatio trud ulagan u prethodne tri godine.

Tanjug

- Ovo je prvi od dva velika koraka koje pravimo, uspeli smo da obezbedimo dobre, kvalitetne udobne i brze vozove, a drugi korak jeste revitalizacija pruge i mislim da ćemo Zrenjanin i srednji Banat dobro povezati prugom kao što je to bilo nekada - kazao je on.

VUČIĆ OBEĆAVA: Do 2018. vozićemo se brzom prugom Beograd-Budimpešta!

Načelnik Srdnjobanatskog okruga Dušan Šijan kazao je da je nabavka novih vozova deo programa rekonstrukcije pruge kroz Banat, ali da država, u ovom trenutku, nema 96 miliona evra, koliko košta rekonstrukcija, ali da se ka tome ide korak po korak.

- Prvi u nizu je obezbeđenje dva voza, a sledeći je izgradnja depoa za održavanje ovih vozila, a zatim i izgradnja 1.700 metara pruge od Fabrike stanice, do industrijske zone, tako da i prevoz robe železnicom bude na raspolaganju investitorima - kazao je Šijan.

On je apelovao na putnike da čuvaju vozove i održavaju, jer su, kako je naveo, oni kupljeni kako bi putnicima bilo udobnije.

(VIDEO) RADI PROKOP! Vučić: Na stanici smo ka Evropi, kašnjenja neće biti!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

Знате шта је дивна вест?У фабрици ГОША обновљена је производња железничких гарнитура за путничке возове која је изненада прекинута вољом увозног лобија!Шта се то давно десило?Проценташи коме Србија није била светиња стопирали су градњу електро гарнитура и увезли из ондашњег СССРа (сада Украјина).Оне су се показале одмах да се често кваре и ДА СЛАБО КОЧЕ?Машиновође су панично молили да не саобраћају по брдима већ,на пример,само около Београда и по Војводини.На жалост због проблема у Црној Гори такав воз је без кочења одлетео у амбис и усмртио око 50 путника!ПЕДЕСЕТ!Рекламиране возове из Русије би без проблема градила Србија.Када можемо аутобусе а имамо фабрике.Само треба блокирати бездушне лобисте или проценташе?

Sever

pre 8 godina

BRAVO !!! Pravi komentar!! Obnovite "Goshu" i "Fabriku vagona Kraljevo"! Mozemo sami da pravimo odlicne vozove a ne da uvozimo skart!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija