• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.03.2016

11:06

NEMA VIŠE PRVE I DRUGE SMENE ZA ŠKOLARCE?! Jednosmenski rad u školama apsolutni prioritet!

Društvo

NEMA VIŠE PRVE I DRUGE SMENE ZA ŠKOLARCE?! Jednosmenski rad u školama apsolutni prioritet!

Podeli vest

Predsednik Nacionalno prosvetnog saveta (NPS) Aleksandar Lipkovski ocenio je danas da je jednosmenski rad u školama apsolutni prioritet prosvete u Srbiji.

- Ne postoji zemlja Evropske Unije u kojoj se radi u dve smene. Jednosmenski rad omogućuje da đaci u školi obave praktično sve školske i domaće zadatke. On omogućuje roditeljima da mirno, posle povratka kući sa posla, mogu da se posvete drugim, vanškolskim aktivnostima sa svojom decom - rekao je Lipkovski za portal Gradski biro (gradskibiro.rs).

On je naveo da bi tako kompletna priča o "preopterećenosti, teškim torbama, nepotrebnom plaćanju dodatne nastave" i mnogim drugim primedbama bila prevaziđena. 

VERBIĆ ZABRINUT ZA ĐAKE: Deca imaju više časova nego što je dozvoljeno!​

- Nažalost, uvođenje jednosmenskog rada nije u kompetencijama Saveta već Ministarstva prosvete - kazao je on. 

Govoreći o radu NPS Lipkovski je rekao da su prioriteti rada Saveta nastavni planovi i programi, kao i propisi u vezi sa udžbenicima (Standardi i Plan udžbenika). 

Anketa

HAOS U SMEDEREVU: Železnička škola pred zatvaranjem, UČENICI OSTAJU BEZ DIPLOMA?!

On je ocenio da je time direktno ugroženo zakonsko ovlašćenje Saveta da daje mišljenje o zakonskim projektima. 

DELUJE LAKO Možete li da rešite zadatak za đaka petaka?​

Na pitanje da li je potrebno da deca imaju udžbenik za fizičko Lipkovski je rekao da je to pitanje u isključivoj nadležnosti stručne javnosti koja se bavi nastavom fizičkog vaspitanja. 

- Ovo je stručno pitanje, na koje mogu u ovom trenutku da dam samo laički odgovor. S obzirom, da ni u mom školovanju, ni u školovanju moje dece pa ni unuka tih udžbenika nije bilo i nema, očigledno je da se bez njih može. S druge strane, od dobrih udžbenika (i knjiga uopšte) nikad ne može biti štete - kazao je on.

(VIDEO) SEKSI PROFESORKA UŠLA U RAZRED Ovako su učenici reagovali kada joj je pukla bluza!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija