• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.03.2016

11:24

POTRESNO! VAPAJ MAJKE KOJOJ JE BIVŠI MUŽ OTEO DECU: Srbijo, pomozi mi! Ili barem nemoj da mi odmažeš!

Društvo

POTRESNO! VAPAJ MAJKE KOJOJ JE BIVŠI MUŽ OTEO DECU: Srbijo, pomozi mi! Ili barem nemoj da mi odmažeš!

Podeli vest

Slavica Burmazović, srpska državljanka kojoj je bivši muž Ejup Sabri Jundžu oteo troje dece i odveo ih u Tursku dobila je presudu da deca treba da joj budu vraćena, ali ne postoje nikakve garancije da će se to zaista i desiti!

Da podsetimo, turski državljanin Ejup Sabri Jundžu 18. avgusta oteo njihovu decu Aišu (10), Esmu (11) i Tarika (4) i sa njima pobegao u Tursku iako je jednom detetu pasoš istekao, a za druga dva, koja su imala turske pasoše, u njima nije ni bio zabeležen ulazak u Srbiju?!

Sud u turskom gradu Merisnu doneo je presudu da Ejup treba da vrati decu majci, ali on ima 15 dana žalbe tokom kojih niko ne može da garantuje šta će se dogoditi. Jer, deca su i dalje kod njega, umesto da su izmeštena u srpsku ambasadu ili neku "sigurnu kuću". 

Zoran Sinko/privatna arhiva

Naime, u dosadašnjem sudskom postupku dokazano je da je Ejup prema deci bio nasilan, a Slavici je jasno poručio da deca neće rasti u Srbiji "jer je srpska kultura loša i Srbi su razvratni"?!

Takođe, posle otmice, tokom boravka u Turskoj, deca su nekoliko puta bila u bolnici, jer o njima gotovo niko ne brine. Upućeni kažu da se nalaze kod Ejupove prve žene, koja mu je ujedno i sestra od strica, i da su tamo izložena psihičkom i fizičkom zlostavljanju. Toliko čak da je jedna od ćerki u sms poruci molila majku da joj slika frižider i pošalje sliku!

TURCI PRESUDILI U KORIST MAJKE: Slavici Burmazović vraćaju otetu decu!

Agonija majke tim je veća jer je Ejup, nakon što je oteo decu, čoitava dva meseca boravio u Srbiji, radio svoje poslove a niko ga ništa nije pitao, dok je ona redovno dobijala pretnje kako bi odustala od svoje dece!

S obzirom na to da je u nekim medijima stvorena atmoisfera da je ovaj slučaj donošenjem sudske presude završen, u stvarnosti nije tako. Jer, deca su i dalje kod otmičara! 

Iz tog razloga Slavica Burmazović se obratila javnosti pismom koje je jutros postavila na svoj Fejsbuk profil. Njeno otvoreno pismo prenosimo u celosti:

 

Otvoreno pismo javnosti:Još jednom sam primorana da se obratim javnosti povodom slučaja moje troje otete maloletne... Posted by Slavica Burmazovic on Friday, March 11, 2016


Još jednom sam primorana da se obratim javnosti povodom slučaja moje troje otete maloletne dece, koje je otac odveo u Tursku bez moje saglasnosti. Nakon emisije "Život priča" koja je 9. marta emitovana na TV Prva, dnevne novine "Blic" objavljuju moju priču iz emisije uz dodatak informacije o ročištu koje je juče održano pred Prvim porodičnim sudom u gradu Mersinu u Turskoj, gde deca sada žive. 
1. Ko je iz Ministarstva bez moje saglasnosti novinaru "Blica" dostavio zvaničan dokument o slučaju otmice dece, koji se vodi pred turskim sudom?
2. Da li je normalno da zapisnik sa suđenja prvo dospe do medija a tek sutra ujutru, kako mi je najavljeno, do mene, majke dece o čijoj se sudbini odlučuje?
3. Ko će biti odgovoran ako se agonija mojih mališana sutra ne završi?
4. Ko će biti odgovoran ako sud sutra ne donese konačnu presudu i ako, zbog prava na žalbu, deca ne budu vraćena u Srbiju?
5. Zašto dnevne novine moje države Srbije rade protiv interesa svojih državljana, maloletne otete dece i njihove majke, prejudicirajući konačnu presudu?
6. Zašto su te iste dnevne novine "Blic" kada sam im se prethodno tri puta obraćala i molila za pomoć nisu želele da objave moju priču, a sada u trci za senzacionalizmom objavljuju netačne informacije?
Mogla bih ovako da postavljam još bezbroj pitanja i institucijama i medijima, ali to me neće dovesti do mog jedinog cilja, da se Aiša, Esma i Tarik vrate u Srbiju. I zato vas još jednom sve molim, ako ne želite i ne možete, nemojte mi ni odmagati u mojoj borbi!


POGLEDAJTE I SMS PREPISKU IZMEĐU SLAVICE I JEDNE OD NJENIH ĆERKI:

Informer
Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milmil

pre 8 godina

Sram te bilo! Kakve veze imaju imena?!?! Deca su nasa, a ti si za pecinu!!!

THOR

pre 8 godina

Kakve veze ima kako se zovu ili koje su nacionalnosti ?!?!?! Deca si klasicno kidnapovana od strane oca i ne zele da zive sa njim vec sa majkom !!! Samo neka se oni vrate u Srbiju pa kako god da se zovu ili koje god da su nacionalnosti !!!! SRBIJA je zemlja svih gradjana koji je smatraju svojom drzavom bez obzira kako se zovu ili koje su nacionalnosti !!! I da ja sam Srbin a najbolji drug mi je musliman...eto toliko !!!!

Maki

pre 8 godina

Gospodja Slavica je znala da joj muz ima pordicu u Turskoj, prve znake zlostavljanja i maltretiranja dozivela jos dok su se zabavljali i pored svega mu rodila troje dece. Malo je neodgovorna sto se mene tice. Otac je klasican Turcin, a deca koja su najmanje kriva najvise ispastaju.

ivan

pre 8 godina

pa se vi srpkinje i dalje udajte i imajte decu sa turcima!

axax

pre 8 godina

Znam da će me novokomponovsni kosmopoliti popljuvati, ali krst i polumesec nemogu jedan sa drugim, pogotovo ako je polumesec muški.n

mrki

pre 8 godina

Nesmetano, preko granice, odveo maloletnu decu u Tursku, a nakon toga nemetano živeo u Srbiji. Po ko zna koji pu se potvrđuje da je u Srbiji najteže biti Srbin. Nikada ne bih napustio Srbiju, ali bih, do daljnjeg, voleo u njoj da živim kao strani državljanin.

nele011

pre 8 godina

...a sa kojim pravom se doticna poigrava sa dobrotom postenjem ili ljubavlju ovog naroda...jel sad treba neki racun da otvorimo, da podignemo celu drzavu, sudstvo novine i TV...nismo ti birali, a nisi nas ni pitala...sta ti ustvari hoces od nas...NE postaje se majka kad izadjes iz porodilista...to traje,,,u telu u glavi u mislima...kod nas se kaze-svako svoj krst nosi...nisi njega izabrala....pa nosi to sto si izabrala...a deca...nek su ziva i zdrava i 100 godina da zive...

kapetan miki

pre 8 godina

Tako je to kad u Srbiji nema zgodnih prilika za udaju, nego se udaš I izrađaš decu turčinu.Ne razumem....jadna deca,ispaštaju ni kriva ni dužna.

Senior

pre 7 godina

Gospodja je zivela kao grofica imali su ogromnu firmu Tatle se zvala i radila uvoz robe iz turske grdne pare su zgrnuli kucu ogromnu napravili na Altini kad vise nema para sve su potrosili sad se ganja preko medija sa muzem, sto tim medijima ne predstavi sebe koja je to gazdarica bila uzela ga je radi para i udobnog zivota pa sta se sad zali!!

Alexis Carrington Colby

pre 7 godina

Sve i da je milione imala dok je zivela sa njim i zivela u svili i kadifi kupajuci se u ''pticjem mleku'' ne zasluzuje da joj se deca na ovako monstruozan nacin otmu! Sramno je tako nesto i pomisliti a kamoli napisati u komentaru i osoba spremna na to je i sama u stanju da uradi zlocin ravan ovom. Sram Vas bilo!

Goran

pre 7 godina

Želim svaku sreću ovoj gospođi. Nadam se da će izbaviti svoju decu. Svaka majka ima pravo da živi sa svijom decom. Ipak, mislim da se ovom slučaju treba dati velika medijska pažnja, kao i da se treba staviti akcenat na važnost ne mešanja vera u bračnim zajednicama. Poštujem svaku različitost, ali mislim da se te različitosti nesmeju zanemarivati, posebno je u iracionalnim situacijama, kao što je zaljubljenost. Muslimani imaju specifična prava u svojim zemljama, koja su opravdana u regionima gde žive, ali su neprihvatljiva na drugim mestima. Bojim se i verujem da slična sudbina čeka svakoga ko se upusti u vezu sa Muslimanima, ako ljubav jednom prestane da postoji.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija