• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Sekulić

16.03.2016

15:36

HIT PONUDA! SEDI I VOZI BEZ PARA: "Fijat" za 14.000 dinara mesečno!

Društvo

HIT PONUDA! SEDI I VOZI BEZ PARA: "Fijat" za 14.000 dinara mesečno!

Podeli vest

"Fijatova" akcija "Sedi i vozi" prvi put u Srbiji nudi nova kola na dinarski kredit bez učešća. Ključ u ruke odmah, a otplata kredita maksimalno na rok od sedam godina

 

5,9% 
je godišnja kamata za ponudu "Sedi i vozi"

Po prvi put u Srbiji, "Fijatovi" automobili će od sutra moći da se kupe na dinarski kredit bez učešća! Kompanija "Fijat automobili Srbija" (FAS) spremila je specijalnu ponudu pod nazivom "Sedi i vozi", koju će zvanično predstaviti na Beogradskom sajmu automobila "BG kar šou", koji počinje 17. marta.

Ljubitelji "Fijatovih" kola, odsad će moći da ih kupe odmah, po sistemu ključ u ruke.

Tanjug

mojugao

Dragovan Milićević

EKONOMISTA

"Fijat" bi mogao da razmisli o proizvodnji novog modela kako bi bio u korak sa drugim proizvođačima. U suprotnom, mnogi vozači će pre uzeti novi auto iz uvoza.

Kako su naveli u FAS, "fijat punto" može se pazariti na dinarski kredit, sa rokom otplate do sedam godina.

- Rata za "fijat punto" je 16.361 dinar mesečno, a za "fijat 500L" 18.131 dinar. Za "fijat pandu" treba izdvojiti 14.501 dinar, dok model "fijat tipo" prodajemo po ceni od 21.779 dinara mesečno - kažu u FAS-u.

- U pitanju je finansijski paket koji omogućava vozačima da postanu vlasnici "Fijatovih" kola bez učešća i bez valutnog rizika. Ove dinarske auto-kredite odobrava samo Kredi agrikol banka, po kamatnoj stopi od 5,9 odsto godišnje na period do 84 meseca - naveli su u ovoj kompaniji.

Dobro je što kola mogu odmah da se voze, dok je rata od oko 120 evra povoljna
 

Ljubodrag Savić, ekonomista

Za kredite do 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti nije potrebno obezbediti zalogu, ni kasko osiguranje. Inače, kamata od 5,9 odsto nije fiksna, i menja se u skladu sa promenom referentne kamate NBS, koja trenutno iznosi 4,25 odsto.

U banci Kredi agrikol kažu da kamatna stopa za ove dinarske auto-kredite može da bude i fiksna, ali da u tom slučaju iznosi 7,9 odsto.

- Ukoliko se klijent opredeli za dinarski auto-kredit sa fiksnom kamatom, onda je rok otplate vozila 72 meseca - kaže za Informer Sanja Švonja, menadžer u ovoj banci.

Ekonomista Ljubodrag Savić ističe da ponuda "Fijatove" fabrike iz Kragujevca zvuči primamljivo.

KUPOVINA "FIJATOVIH" VOZILA BEZ UČEŠĆA

Tanjug

- Veliki broj naših građana kupuje automobile pomoću kredita. Svakako deluje povoljno što kola mogu odmah da se voze, dok je rata od oko 120 evra povoljna - navodi Savić.

Prema njegovom mišljenju, mana "Fijatove" ponude je promenljiva kamatna stopa, kao i dug period otplate kredita.

- To može da bude potencijalni rizik za kupca. Naravno, na svakom je da proceni kakve su mu mogućnosti - dodaje Savić.

Anketa

- Prodaja novih automobila nije na zavidnom nivou. Zbog niske inflacije i niske referentne kamatne stope NBS, banke sad sve više klijentima nude dinarske kredite. Dobro je što i automobili mogu da se kupe uz ovakve zajmove, što je kao šansu prepoznao i "Fijat" - smatra Nikolić.

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fala

pre 8 godina

Neka fala,ja ga ne bi uzo da je za dz,pored tolikih Nemaca i Japanaca.

Andreja

pre 8 godina

Lepo ste priredili ovu reklamu, ali zasto niste prikazali cenu (tabelu), odnosno ratu za fiksnu kamatu od 7.9%. Samo tako mozemo da procenimo koliko je nesto zaista povoljno. To sa varijabilnim stopama je obicna bankarska prevara. To se pokazalo do sada bar sto puta. Moj savet gradjanima je kupite zasta imate spremljene pare, a to krediti, rate, stope, euri bor i td. zaboravite ako necete na vratu sudske izvrsitelje. Referentna kamtna stop se promeni dok popunjavate obrazac za kredit, a vi pojma nemate. Pamet u glavu. Verujte samo digitronu, bankarima nista. Pozdrav.

djuro

pre 8 godina

zasto nebu kupijo fijat ako bi bila cena kao izvozna 8000e nema nista od kupovine zasto ih ne kupuje drzava sva javna preduzeca i fijat bi mogao da pravi nove modele ovako nista proci ce ko jugo srbiuja bez auto industrije dobro razmislite nemci prave auto za 8000 e bice kasno kao sa floridom

Vozač

pre 8 godina

Koliko ja vidim, nema ni jednog za 14.000 mesečno, tek za 14.500, i to panda, a na slici je 500L

Deki

pre 8 godina

Fijat uz pomoc drzave hice da se vadi iz problema sa prodajom. Ove automobile ce da kupuju javna preduzeca od nasih para koje ionako nemilice trose. Za nase prilike bi bilo adekvatno da vrate proizvodnju Juga i Stojadina i da ih prodaju po 5-6 hiljada evra uz potpuno beskamatni kredit.

Bane

pre 8 godina

Da je stvarno 14000 mesečna rata ja bi sigurno pazario.

dragisa

pre 8 godina

Ovo je cista prevara, ta cena je naduvana za ucesce pa vam za to naplacuju kamatu pa jos varijabilnu sto je malo riskantno kada je NBS U PITANJU, drugo ovaj auto ne kosta vise od osam hiljada evra i po toj ceni uz kredit bez ucesca i kamatom od 4 posto mozda bi ga i prodavali ovako malo teze gradjani za pet hiljada obicno kupe neki strani auto.

joe

pre 7 godina

kupite vi nov auto sa platom od 35000 din pa onda kazite da je povoljno

sloba

pre 6 godina

tuzno,je kakve sve kombinacije i kalkulacije pravimo da bi najzad jednom u zivotu kupili nov fijat koji bas i nije naj naj iizbog.

Sale

pre 6 godina

Euri bor, beli bor i ko zna jos kakvi borovi, mogu da vam dodju glave. Zato oprez. Banke su stare varalice i znajte da vam prodaju novac, na kome zele dobro da zarade.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija