• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.04.2016

20:32

ŠANSA ZA POSAO Nemačka traži medicinske sestre i tehničare

Društvo

ŠANSA ZA POSAO Nemačka traži medicinske sestre i tehničare

Podeli vest

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ), u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i Centralom za rad i posredovanje sa strancima Nemačke savezne agencije za rad (ZAV), objavila je peti konkurs za zapošljavanje većeg broja srpskih medicinskih sestara i tehničara u Nemačkoj

Posao je u bolnicama i domovima za stara lica, na mestu asistenta za zdravstvenu negu do priznavanja diplome u SR Nemačkoj, a nakon priznavanja diplome kandidati bi bili angažovani na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika. Na oglas se mogu javiti nezaposleni i zaposleni kandidati, bez obzira da li su prijavljeni na evidenciju NSZ.

Uslovi za konkurisanje su: minimum završena srednja medicinska škola, obrazovni profil medicinska sestra/tehničar ili pedijatrijska sestra/tehničar, položen stručni ispit za medicinsku sestru/tehničara, odnosno pedijatrijsku sestru/tehničara, poznavanje nemačkog jezika na minimum A2 nivou i da kandidati nisu duže od tri godine van struke.

Obezbeđena je pomoć u jezičkoj i stručnoj pripremi, posredovanju pri zaključivanju radnog odnosa pod istim uslovima kao za osobe koje već rade u Nemačkoj, kao i u praćenju odlaska i pri integraciji u Nemačkoj.

Svi prijavljeni kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa biće pozvani na razgovor sa predstavnicima odeljenja ZAV, na kojem se utvrđuju stručne, lične i jezičke kvalifikacije kandidata.

U slučaju pozitivnog ishoda razgovora, kandidati će biti pozvani da učestvuju u projektu u cilju sticanja daljih kvalifikacija (B1 sertifikat Gete instituta) i stručne pripreme, posredovanja pri zapošljavanju, uz obavezu da će ukoliko dođe do zapošljavanja nostrifikovati diplomu u Nemačkoj.

Prvi ciklus razgovora sa predstavnicima ZAV-a je planiran u maju 2016., kada će biti pozvani svi kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijavili su se zaključno sa 28. aprilom 2016.

Tekst konkursa se nalazi na internet sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje. Za sve dodatne informacije kandidati se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, kao i migracionim servisnim centrima NSZ.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija