• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.S -N.S.

13.05.2016

10:04

NAVALA NA PRVI LET IZ BEOGRADA DO AMERIKE Grci i Hrvati pokupovali karte za Njujork!

Društvo

NAVALA NA PRVI LET IZ BEOGRADA DO AMERIKE Grci i Hrvati pokupovali karte za Njujork!

Podeli vest

Srpska nacionalna avio-kompanija sa cenom povratne karte za jul mesec od 678 evra jeftinija od konkurencije iz okruženja od 100 do skoro 400 evra

Povratne avionske karte "Er Srbije" od Beograda do Njujorka, kojih je do sada prodato oko 11.000, najviše su kupovali Grci, Hrvati i Rumuni, saznaje Informer. Pored njih, veliki broj karata pazarili su naši ljudi u Americi i građani Srbije.

Iz "Er Srbije" kažu da iz dana u dan imaju sve više kupaca. To i ne čudi kada se zna da je srpska nacionalna avio-kompanija sa cenom povratne karte za jul mesec od 678 evra jeftinija od konkurencije iz okruženja od 100 do skoro 400 evra. Ipak, savetuje se da kartu kupite preko interneta. Ako je kupujete u poslovnicama, ona je za 40 evra skuplja. Karte koje se rezervišu za vikend nisu skuplje nego inače, ali je obično tražnja veća, pa se brzo prodaju.

(FOTO) MALI: Već prodato 11.000 karata za let za Njujork!

Skuplje u okruženju

Plan "Er Srbije" je i bio da zbog odsustva direktnih linija u okolnim zemljama naša zemlja privuče putnike
Petar Vojinović, stručnjak za avio-saobraćaj

Kompanije iz zemalja u okruženju koje lete za ovaj američki grad skuplje naplaćuju karte. Cena povratne karte "Alitalije" iz Rima do Njujorka je 1.055 evra, dok karta LOT iz Varšave staje 902 evra. Iz Istanbula sa "Turkiš erlajnsom" do Njujorka se stiže za 791 evro, a iz Beča sa "Ostrijan erlajnsom" za 693 evra.

Međutim, za putovanje iz ovih gradova treba uračunati i trošak puta, a najčešće i prenoćište kako bi se sačekao let.

Stručnjak za avio-saobraćaj Petar Vojinović kaže da će domaći avio-prevoznik profitirati "skupljajući" putnike iz okolnih zemalja.

(VIDEO) SAD KONAČNO MOŽEMO ZA NJUJORK! Novi "erbas" Er Srbije doleteo na aerodrom Nikola Tesla!

Vlaisavljević: Glavni u jugoistočnoj Evropi

Tanjug

Početak letova ka SAD biće dobra prilika za Aerodrom "Nikola Tesla" da se dodatno razvija.
V. d. generalnog direktora beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević kaže da je dolazak širokotrupnog aviona i početak letova "Er Srbije" za Njujork praznik za sve u srpskom vazduhoplovstvu.
- Ovo je velika šansa da preuzmemo primat u jugoistočnoj Evropi, pa očekujem da zbog otpočinjanja dugolinijskog saobraćaja imamo više od pet miliona putnika ove godine - navodi Vlaisavljević.

5 puta

nedeljno 

letovi iz 

Beograda za Njujork

- To je od početka i bio plan "Er Srbije", da zbog odsustva direktnih linija u okolnim zemljama naša zemlja privuče ove putnike. Za sada je broj prodatih karata jako dobar, a videćemo kako će teći dalje. Normalno je da domaća kompanija sada nudi nešto niže karte od ostalih prevoznika, da bi se probila na tržište - smatra Vojinović.

Šansa za nove letove

Ekonomista Ivan Nikolić slaže se da je namera "Er Srbije" da nižom cenom privuče putnike.

- Motiv da se uspostavi prekookeanska linija jeste da se privuku putnici u tranzitu i širem regionu kako bi taj let donosio zaradu. U nekom narednom periodu nije realno očekivati da će "Er Srbija" profitirati od ovog leta, ali će u svakom slučaju značajno da doprinese rejtingu kompanije. Ukoliko se dobro pokaže na ovom letu, to će doprineti da se uvedu i druge linije za gradove u Americi - kaže Nikolić.

 

 

Informer

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nada

pre 7 godina

To do Njujorka. Ali, ko hoce da ide dalje, recimo za Cikago gde ima najvise nasih ljudi, mora da plati kartu njihove lokalne avio kompanije. To izadje na oko 1000 evra. Isto kao i da kupis kartu neke druge evropske avio kompanije do Cikaga. Jedino sto presedanje nije u Njujorku nego, recimo, u Amsterdamu. Znam iz iskustva.

Milan

pre 7 godina

Bilo bi lepo da nam kazu kolike su aerodromske takse kod nas a kolike u okruzenju. Sta strane kompanije nude od hrane u avionu a sta kod nas. Koliko je obestecenje za izgubljene stvati i mnogo sto sta. Kad mi neko kaze da je kod nas nesto jevtinije nego u okruzenju ili belom svetu to me odmah asocira na neku podvalu.

olga

pre 7 godina

Ne bi letela sa tim politički priučenim kadrovima ni za džabe.Lufthanza je zakon.Sve animir dame u kabinskom osoblju gde je rizik od zaraze.Čudi me da Vučić lično nepilotira do NJujorka,a mlada da bude perser.Dok polupismeni sin direktoraVeljovića Nemanja čuveni savetnik Bogićevića radi u kontroli leta spasavaj se ko može.Hvala lepo i za džabe.

DedaJova

pre 7 godina

kod njih skuplje karte a kod nas skuplje gorivo, pa gde to ima !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija