• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

23.05.2016

18:08

BRUKA I SRAMOTA! PUN PARA, A NEĆE DA PLATI: Gazda Knez Petrola krade struju!

Društvo

BRUKA I SRAMOTA! PUN PARA, A NEĆE DA PLATI: Gazda Knez Petrola krade struju!

Podeli vest

Srđana Kneževića, jednog od najbogatijih Srba, kontrolori EPS uhvatili u krađi struje!... Procena je da je na pumpama 'Knez petrola' ukradeno struje za 41 milion dinara!

Srđana Kneževića, vlasnika benzinskih stanica "Knez petrol", kontrolori "Elektroprivrede Srbije" uhvatili su u krađi struje za svoje pumpe, saznaje Informer.

EPS: Ne smemo da objavimo imena

U "Elektroprivredi Srbije" nisu hteli ni da potvrde ni da demantuju Informerova saznanja.
- EPS nema pravo da objavljuje imena onih koji kradu struju, ali u saradnji sa policijom intenzivno radimo na pronalaženju počinilaca i pokretanju krivičnih prijava. Struju neovlašćeno koriste razne osobe, od vlasnika restorana, splavova i kafića do vlasnika kuća i stanova, kao i mnoge poznate firme i klinike - kažu u PR službi EPS.

STRUJNA MAFIJA! Zapalili auto čoveku koji je u krađi struje uhvatio Brenu i Miška!

Prema rečima naših dobro obaveštenih sagovornika, ovaj tajkun, iako spada među najbogatije Srbe, važi i za jednog od najvećih "strujnih lopova" u Beogradu. On je, naime, otimao električnu energiju unazad godinu i po dana i tako oštetio EPS za čak 41 milion dinara (više od 330.000 evra).

Najmlađi tajkun

- Neverovatno je šta sve sebi dozvoljavaju bogataši koji zarađuju silne milione. "Knez petrol" je od "Elektroprivrede Srbije" ukrao struju vrednu 41 milion dinara, i to je jedna od većih bahatosti kad je reč o krađi električne energije u prestonici - ističe Informerov izvor.

Srđan Knežević inače spada u mlađe tajkune s obzirom da ima 37 godina.

U poslu s naftom je od 2003. i u tome je brzo napredovao pa danas ima oko 70 pumpi u Srbiji.

Tajkun pumpadžija gaji i svinje

Srđan Knežević, osim pumpi, drži i dva motela u Mladenovcu i Somboru, a često voli da se pohvali i restoranima u Užicu, Rušnju, Somboru i Batajnici. On je i vlasnik "Knez agrara", firme koja ima farme i objekte na površini od pet hektara, kao i još 18 hektara obradivih površina. Modernu farmu svinja otvorio je u selu Ljukovu kod Inđije, gde gaji rase landras, pjetren i durok.

Svoj biznis je u međuvremenu dodatno proširio pa se sada bavi i hotelijerstvom i agrarom.

(FOTO) BAHATA ESTRADNA TAJKUNKA: Brena ima milione, a OPET KRADE STRUJU!

- Do sada je njegovo bogatstvo naraslo na oko 100 miliona evra. Do takvog uspeha stigao je tako što je preuzimao manje lokalne benzinske stanice po Srbiji, koje su uglavnom imale dugove. Posle NIS, smatraju ga za najvećeg igrača u naftnom biznisu - navodi jedan od naših izvora.

Knežević, međutim, nije jedini bogataš koji nije odoleo krađi struje.

Informer je otkrio i da je estradna pevačica Lepa Brena čak dva puta uhvaćena u krađi električne energije u poslednje dve godine.

Public

Prvi put je razotkrivena u višemilionskoj pljački struje za svoju vilu na Bežanijskoj kosi u Beogradu, a drugi put je u svom "Grand ajriš pabu" na Zlatiboru, pomoću magneta, ukrala struju za pet miliona dinara.

Uhvaćen i Mišković

Početkom 2015. utvrđeno je i da je vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković, koji je s tajkunom Miroslavom Miškovićem optužen za milionsku pljačku državnih putarskih preduzeća, krao struju u svojoj porodičnoj kući u Beogradu.

Janković: Bogataši su gordi i gramzivi!

Psiholog Aleksandra Janković kaže za Informer da njoj priča o tajkunskoj krađi struje liči na priču o srebroljublju, sujeti i gordosti...
- Ti koji imaju sve, a na takav način kradu struju od gramzivosti su napravili svoj životni postulat! Njima ništa što su stekli nije dovoljno, jer misle da im pripada sve blago ovog sveta. Oni veruju da su iznad morala i iznad svakog zakona. Nažalost, vrlo mali broj ljudi u Srbiji pokušava da promeni tako nakaradno postavljen vrednosni sistem - ističe Jankovićeva.

Nešto ranije milionski lopovluk je dokazan i u Miškovićevoj fabrici mesa "Juhor".

Električnu energiju ilegalno su, kako su objavili mediji krajem 2014, trošili i najpoznatiji beogradski restorani "Šaran", "Kovač", "Milošev konak", "Pink" i "Kuhinja", ali i motel "Era" u Meljaku, čiji je vlasnik poznati folker Andrija Ojdanić Era.

HIT PRIČA Tajkun Milo Đurašković krade struju!

Prema rečima naših izvora, taj narodnjak i sada povremeno krade struju, koju potom plati, da bi je ubrzo ponovo ukrao od EPS.

Pevač Era Ojdanić, međutim, odlučno negira da nelegalno troši struju.

- Pa da li ćete se već jednom manuti toga! Redovno plaćam struju, nemojte da me blamirate. "Distribucija" mi je stavila digitalne satove, sve je plaćeno. Ne znam stvarno o čemu se radi - kaže Ojdanić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cope

pre 7 godina

Dzabe sve to kad se ova drzava drzi principa: udri i gazi buraniju a tajkuni, tzv. buznismeni i lopovi mogu da rade sta hoce. Koliko smo puta do sad citali o silnim tajkunima i njihovim dugovanjima i sta je drzava preduzela: nista. Ja znam da kad mi na kraju meseca ostane dug za struju vise od 5000 dindzi, opsedaju mi kucu ovi iz epsa kao ose.\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Нек се "гони" са - Бреном и Бобом - заједно...!!

milojko zeleznik

pre 7 godina

ali je zato castio gorivo kad su bile poplave u obrenovcu tad je bio dobar... ovo pisem ko ovican gradjanin koji ga ne poznajem al znam da je dao\n

miroslav

pre 7 godina

samo ti Knele lapaj struju,boranija ce to da plati:)A ti podmazi gde treba i ne brigaj se nista:)\n

RADE

pre 7 godina

PA TU STRUJU KOJU JE ON UKRAO NEKO MORA DA PLATI A TO SMO MI KOJI POSTENO P LACAMO ELEKTRICNU ENERGIJU I ZATO NAM JE STRUJA TOLIKO SKUPA KAD BI SVI PLACALI UREDNO UBEDJEN SAM DA BI STRUJA BILA JEFTINIJA

Rade

pre 7 godina

Vraga bi bili bogati, da ne kradu. To je jasno kao dan !!!!!

mrki

pre 7 godina

Da je neka sirotinja ukrala 40.000 din struje dobila bi odmah krivičnu prijavu.

Goran

pre 7 godina

Nakrao se taj a i dalje krade njegovi radnici na pumpama po Sebiji primaju 24000 din. za 250 radnih sati koliko odrade mesecno i to sve placa im u kesu ne preko racuna . Za njege zakoni ne vaze niti sudske presude mogu da se naplate od njega, inspekcije ne kontrolisu njegove objekt.,Za renoviranje pumpe u Nisu na ledenoj steni nije platio ni dinar radnicina koji su radili dobili su ga na sudu ali je naplate stopirana . To vam je tako u Srbiji.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija