• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

25.05.2016

10:16

MA, KAKVA KRIZA! Oko 400.000 Srba letovaće u Grčkoj i POTROŠITI 170 MILIONA EVRA!

Društvo

MA, KAKVA KRIZA! Oko 400.000 Srba letovaće u Grčkoj i POTROŠITI 170 MILIONA EVRA!

Podeli vest

Na obalama Grčke će ove godine letovati čak 400.000 Srba, što je dve trećine od ukupnog broja građana koji će ići na more. Naši ljudi koji će se odmarati na Egejskom moru ostaviće Grcima oko 170 miliona evra, pokazuju podaci Asocijacije turističkih agencija (JUTA)

 

 

Više će se putovati u Grčku nego lane zbog terorizma u Turskoj i Egiptu
Aleksandar Seničić, direktor JUTA

Svake godine na letovanje u inostranstvo otputuje oko 600.000 naših građana, a od toga većina godinama ide u Grčku. Prema podacima JUTA, Srbi aranžman za ovu destinaciju plate 250 evra u proseku, i za 10 dana na moru potroše još dodatnih 170 evra po osobi. To znači da će naši turisti ugostiteljima na Egejskom moru ovog leta ostaviti oko 170 miliona evra.

Direktor JUTA Aleksandar Seničić kaže da je ova zemlja već godinama top-destinacija za naše ljude.

CENE ARANŽMANA ZA GRČKU

Predsezona                              49-109
Prva polovina jula                 199-260
Kraj jula, početak avgusta  290-300
Kraj avgusta                          170-240
*iznosi su u evrima

- Ovo je već sigurno 15. godina da je Grčka destinacija broj jedan za naše ljude, jer je jeftina i blizu je. Ranije je to bila Crna Gora, ali otkako nam više ne treba viza, to je svakako Grčka. Takođe, očekujemo da će ove sezone biti prodato za nijansu više aranžmana za Grčku nego lane jer je jedan broj turista koji je do sada išao u Tursku i Egipat odustao od ovih destinacija zbog terorističkih napada u tim zemljama - ističe Seničić.

Da je Grčka i ove godine hit među Srbima, potvrđuju i u turističkoj agenciji "Big blu".

600.000 naših građana svake godine putuje na more

- Grčka je svakako destinacija koja svake godine privlači najveći broj turista, pored Turske. Može se čak reći da smo ove godine imali porast broja putnika za grčka letovališta u odnosu na 2015. Sezona u Grčkoj jako dugo traje, tako da smo već imali majske polaske u predsezoni, po vrlo povoljnim cenama. Tako, na primer, u ovom periodu jedan aranžman po osobi za apartmanski smeštaj košta od 49 do 109 evra - navode u ovoj agenciji.

U agenciji "Kon Tiki" kažu da kod njih oko 30 odsto od ukupnog broja putnika letuje u Grčkoj.

- To je od 18.000 do 20.000 putnika godišnje. Tražnja za Rodosom, Krfom, Kefalonijom i Halkidikijem je ista kao i prethodnih sezona. Sve više se traže nove destinacije kao što su Skopelos, Lutraki i Kamena Vurla - kažu u "Kon Tikiju".


AKO LETUJETE U GRČKOJ, SPREMITE SE ZA NEPRIJATNO IZNENAĐENJE! Vlada diže poreze, CENE IDU U NEBO!


BIG BLUE: Kraljevski odmor za 299 evra!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 7 godina

Pa normalno bi bilo da svi idemo na more A ne samo 400 000. \n

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija