• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

10.06.2016

21:29

PUŠAČI PRIPREMITE NOVČANIKE! Od jula cigarete skuplje!

Društvo

PUŠAČI PRIPREMITE NOVČANIKE! Od jula cigarete skuplje!

Podeli vest

Cigarete u Srbiji od 1. jula poskupeće najmanje za dva i po dinara po paklici zbog rasta akcize

Pored ovog nameta koji se menja u januaru i julu od 2013. do 2016, postoje indicije da će neke duvandžije uvećati i proizvođačke cene, pa će pakla koštati i 10 dinara više, piše Blic.

BOLEST ZAVISNOSTI: Svetski dan borbe protiv duvanskog dima!

Kako Alo nezvanično saznaje takvo poskupljenje planiraju Britiš amerikan tobako (BAT) i TDR. Oni nisu želeli zvanično da komentarišu da li će pored akciznog doći i do proizvođačkog uvećanja cena.

- To je obično praksa, ali ne želimo da komentarišemo - rečeno je nezvanično u ovim fabrikama.

Izvesno je da će od 1. jula akciza biti uvećana za 2,5 dinara.

PUŠAČI TVRDE: Pušenje je bolest zavisnosti, a ne loša navika!

- Posle toga moramo za 2017. da definišemo novi akcizni kalendar jer je naša akcizna politika značajno povoljnija od standarda EU, po kojima je visina minimalne akcize 90 evra na 1.000 cigareta. U Srbiji je to 50 evra na 1.000 cigareta. To je razlika koju treba da premostimo kako bismo se uskladili s EU. Država pokušava da nađe način da ne dođe do potresa - kažu u Vladi Srbije.

Inače, u Srbiji se na cigarete plaćaju specifična i progresivna akciza. Specifična trenutno iznosi 56 dinara po paklici i s novim uvećanjem biće 58,5 dinara.

Visina progresivne je 33 odsto na maloprodajnu cenu i ona se neće menjati do kraja 2016.

ŠTA STRANCI MISLE O NAMA: U Srbiji su lepe žene, ali fasade su oronule i svuda se puši!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija