• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.06.2016

08:12

KOLIKU ĆE OTPREMNINU DOBITI RADNICI FIJATA?! Sindikat trvdi: Za četiri godine rada - 4.800 EVRA!

Društvo

KOLIKU ĆE OTPREMNINU DOBITI RADNICI FIJATA?! Sindikat trvdi: Za četiri godine rada - 4.800 EVRA!

Podeli vest

Predsednik sindikata kragujevačke fabrike Fijat, Zoran Marković najavio je da će radnici koji su u Fijatu radili četiri godine moći da računaju na otpremnine od 4.800 evra.

- Radnici Fijata koji se budu opredelili za dobrovoljni odlazak i dobiti daleko veće otpremnine nego što omogućvju naši propisi - kazao je Marković za izdanje Politike od subote.


ZAJEDNIČKI DOGOVOR RUKOVODSTVA I SINDIKATA FIJATA: Otpremnine najbolje rešenje za zaposlene!

On je preciziro da će popis radnika koji budu želeli da dobrovoljno napuste fabriku početi u ponedeljak. 
U kragujevačkoj fabrici radi 3.200 radnika, od kojih oko 2.500 ima tri, četiri ili pet godina staža, a samo 500 ima od 11 do 38 godina staža.

 
Reuters

U Kragujevcu je proizvodnja modela "500 L" počela pre četiri godine. U prvoj godini je proizvedeno 117.000 vozila, a naredne godine manje od 100.000 vozila. 


FIJAT PRELAZI NA PROIZVODNJU U DVE SMENE: Razgovaramo sa zaposlenima o dobrovoljnom odlasku iz kompanije!

U 2015. godini zbog smanjenog plasmana vozila, bilo je 85 neradnih dana, a ove godine je bilo 30 plaćenih neradnih dana.

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija saopštila je 14. juna predstavnicima sindikata fabrike u Kragujevcu da je jedna od tri smene radnika "višak" zbog smanjene tražnje vozila i predočila da će posle odmora u avgustu, fabrika raditi u dve smene.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saša

pre 7 godina

Zašta bre njima otpremnine od 1200e godišnje,pa nisu oni proizvodili mercedes već neke parošine koje niko nije kupovao.

stanoje vidoje

pre 7 godina

Ljudi nikako da shvate da je auto industrija skup sport - naročito proizvodnja automobila. Bilo koji automobil posle godinu - dve postaje neatraktivan za većinu zapadnih kupaca i potrebno izbaciti novi model (druga je stvar u industriji traktora, kamiona, autobusa). Pa mnogo bogatije zemlje su digle ruke od proizvodnje automobila (Holandija, Danska, Belgija, Norveška) samo se još mi nešto guramo! Pravite dobre traktore, građ. i poljoprivredne mašine, kamione - batalite automobile.

Milan Jankovic

pre 7 godina

Receptura uspeha u automobilskoj industriji je vrlo jednostavna. U borbi sa konkurencijom moras bar jednom godisnje da proizvedes novi model. To je upropastilo i Crvenu Zastavu, njeni automobili i kad su se pojavili na trzistu vec su bili zastareli a pogotovu posle 10 ,15 godina. Fiat kao da je nasledio tradiciju Zastave, Jedan model ce se proizvoditi do njegove smrti. U fabrici 3 smene,pa 2, jedna i sta posle. I Rols Rojs kao najkvalitetniji i najbolji auto na svetu pod upravom i kontrolom Bmw a koristi njihovu tehnologiju i motore.

Veroslav

pre 7 godina

Po Zakonu o radu koji za vas isto vazi dobicete za svaku godinu rada u firmi Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija 20000din ako ste imali bruto platu 60000din.Zaposlenom se za obračun radnog staža ne računa celokupan radni staž upisan u radnoj knjižici već samo radni staž:Kod poslodavca kod koga je zaposlen u trenutku kada mu prestaje radni odnos kao „tehnološki višak“.Pod zaradom se smatra prosečna mesečna zarada zaposlenog isplaćena za poslednja tri meseca koja prethode mesecu u kojem se isplaćuje otpremnina (član 159. Zakona o radu).Pod zaradom se podrazumeva BRUTO ZARADA koju čini : neto zarada + doprinosi na teret radnika (PIO, zdravstvo, nezaposlenost) + porez.

Milosav

pre 7 godina

Ovi iz sindikata ko da zive na drugoj planeti,procitajte zakon sta kaze.Najbolje bi bilo da Fijat isplati svakom po 6000 evra ,sa pet krenes odmah u maline i dupliras zaradu, a hiljadu ulozis u osiguranje od grada za svaki slucaj.

Braca

pre 7 godina

Uvalili nam kasiku braca Rusi,ne daju da se uvozi na njihovo trziste, to niko vise i ne pominje.

velja

pre 7 godina

Odkad se daje otpremnina onima Sa malo staza?IMALI SUprivilegiju da rade a sad im Jos daj! Dok drugi nisu imali sansu Ni da rade.Znaci drugima NISTA!...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija