• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.07.2016

09:30

ČADEŽ: Otvaranje poglavlja znači predvidivost za investitore!

Društvo

ČADEŽ: Otvaranje poglavlja znači predvidivost za investitore!

Podeli vest

Predsednik privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da otvaranje poglavlja 23. i 24. za investitore koji žele da ulažu u Srbiju znači - predvidivost koja je u biznisu najvažnija

- Biznismeni koji dolaze u Srbiju mogu da znaju kako će se zemlja kretati u sledećih dve, pet, deset godina. Srbiji je pokazala da ima političku stabilnost, da ima reformski pravac u poslednje dve godine - rekao je Čadež za TV Pink.

On je dodao da ne prođe dan, a da u PKS nemaju posetu neke velike kompanije koja želi da dođe da investira, ili traži partnera koja može da proizvodi za njih u našoj zemlji.

Govoreći o učestvovanju privrednika iz regiona na Samitu zemalja zapadnog Balkana, Čadež je rekao da je u Beču inicirano formiranje komorskog investicionog foruma i da u Parizu osam privrednih komora predstavljaju više od 350.000 preduzća iz regiona.

- Kompanije međusobno komuniciraju šta možemo zajedno da radimo na trećim tržištima, koji su problemi i šta možemo našim vladama da poručimo kako bi imali bolje uslove za poslovanje. Razgovaramo i sa francuskim kompanijama, kako bi došlo do novog partnerstva - naglasio je Čadež.

On je dodao da je za investitore iz Nemačke i Francuske važno da vide da EU stoji iza evropske perspektive država zapadnog Balkana i da je to onda jasna poruka i za njih da mogu da investiraju.

Za zemlje zapadnog Balkana, kako kaže, važno je da što više rade zajedno i zajedno nastupaju na veliim tržištima, jer su suviše male da bi nastupale pojedinačno.

Nakon Bregzita, kazao je Čadež, EU će možda biti drugačija, ali Evropa je prolazila kroz različite krize, ali uvek je izlazila sa novim rešenjima.

Govoreći o sastanku sa predstavnicima Privredne komore Kosova, Čadež je rekao da je sastanak deo tehničkog dijaloga i da se na takvim razgovorima pokušavaju da reše tehnička pitanja poput usklađuvanja veterinarskih sertifikata, zatim da se identifikuju problemi kada je carina u pitanju.

- Identifikovane probleme predstavljamo vladama, kako bi se našlo rešenje za njih. Dakle, radimo na povezivanju privrede - zaključio je Čadež.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija