• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.07.2016

12:01

BESPLATAN PREGLED TEHNIČKE ISPRAVNOSTI AUTOMOBILA Počela akcija AMSS "Ispravno vozilo -bezbedno vozilo"!

Društvo

BESPLATAN PREGLED TEHNIČKE ISPRAVNOSTI AUTOMOBILA Počela akcija AMSS "Ispravno vozilo -bezbedno vozilo"!

Podeli vest

Auto-moto savez Srbije pokrenuo je akciju bespatne provere tehničke ispravnosti vozila na više od 100 mesta širom Srbije koja će trajati do 9. jula, a predsednik AMS S-a Mirko Butulija pozvao je danas vozače da iskoriste tu mogućnosti zbog predstojeće letnje sezone i dužih putovanja

AMSS i Uprava saobraćajne policije MUP RS, tradicionalno dva puta godišnje pred svaku turističku sezonu svim vozačima u Srbiji tokom ove akcije omogućava besplatnu proveru tehničke ispravnosti vozila.

 - Cilj je da se podigne stepen bezbednosti u saobraćaju i smanji broj udesa koje izazivaju tehnički neispravna vozila. Važno da ovu akciju iskoristi što veći broj vozača jer se brojem tehnički ispravnih vozila povećava bezbednost u saobraćaju, sprečavaju ljudske žrtve i utiče na opštu svest i odgovornost u saobraćajnoj kulturi - rekao je na današnjoj konferenciji medijima predsednik AMSS Mirko Butulija.

Tanjug

Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev naglasio je da odlična saradnja AMSS i MUP Republike Srbije, kontinuirano kroz mnogobrojne akcije utiče na povećanje bezbednosti u saobraćaju. Akcija “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” postoji od 1989. godine i u proseku više od 10.000 vozača je iskoristi svake godine, istakao je Đurđev.

Glavni policijski inspektor Uprave saobraćajne policije MUP RS Boban Milinković  podržao je akciju Auto-moto saveza Srbije i istakao da je njen cilj da se na našim putevima znatno poveća stepen ispravnoti vozila. Tokom akcije, u redovnim saobraćajnim kontrolama, saobraćajna policija će obaveštavati vozače da mogu da iskoriste pruženu mogućnost besplatne kontrole vozila. Nakon isteka ovih sedam dana,  nastaviće se sa pojačanom kontrolom tehničke ispravnosti vozila u saobraćaju, a uspostavlja se i novi sistem utvrđivanja procenta učešća neispravnih vozila, kao jednog od uzroka saobraćajnih nesreća.

Iz AMSS apelovali na vozače da odvoje malo vremena, i akciji se odazovu u što većem broju na adrese koje su objavljene na sajtu AMSS www.amss.org.rs. Informacija o najbližoj adresi može se dobiti i pozivom na broj operativnog centra AMSS– 1987.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lud

pre 7 godina

Pa ja sa ovom mojom dresinom jedva prodjem i onaj redovan tehnicki,pa nisam valjda lud da idem i na ovaj.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija