• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.07.2016

18:50

(FOTO) NE SME DA SE ZABORAVI! Za ove zločine nad Srbima u Podrinju nikad niko nije odgovarao!

Društvo

(FOTO) NE SME DA SE ZABORAVI! Za ove zločine nad Srbima u Podrinju nikad niko nije odgovarao!

Podeli vest

Srpski pokret "Zavetnici" organizovao je izložbu "Podrinje, nekažnjeni zločin" sa ciljem da podseti na žrtve srpskog naroda u tim krajevima

 

- Srpske žrtve u Podrinju, koje su bile prve žrtve džihada i islamskog terorizma, zaboravili su ne samo srpski mediji, nego i celokupna javnost - rekla je portparolka Srpskog sabora Zavetnici, Milica Đurđević.

Ona je na otvaranju izložbe izjavila da su izložbu organizovali Zavetnici u susret obeležavanju velikog stradanja srpskog naroda u Podrinju sa ciljem da podsete na žrtve srpskog naroda u tim krajevima.

- Mi želimo da na ovaj način iskažemo poštovanje našim žrtvama, a ne da obezvređujemo tuđe - istakla je Đurđevićeva.

zavetnici.rs

Ona je navela da su ovakve izložbe veoma važne da bi se prikazala istina o dešavanjima 1992. i 1993. godine, naročito u trenucima kada cela Evropa strahuje od džihada, terorističkih napada i stvaranja terorističke islamske države. 

Ova izložba je doprinos očuvanju Republike Srpske u čije temelje su usađeni svi životi koji nas gledaju sa ovih fotografija

Milica Đurđević, pokret "Zavetnici"

- Kada se to dešavalo na prostorima gde živi srpski narod, gde je bila vekovna srpska teritorija, oni ne samo da su okretali glavu od toga, nego su i direktno učestvovali i pomagali islamske terorističke snage, koje su tada uz povike "Alahu ekber" ubijale srpske civile - rekla je Đurđevićeva.

Ona je podsetila na stradanje dečaka Slobodana Stojanovića iz zvorničkog sela Kamenice, kao i na srpsku majku Dobrinu Prodanović, koja je zagrlila lobanju svog sina Živana, koga su horde Nasera Orića masakrirale motornom testerom, dolazeći iz navodno demilitalizovane zone Srebrenice.

- Njeno stradanje najbolje odslikava medijsku manipulaciju samih dešavanja u Srebrenici, a kruna medijske propagande uperena protiv srpskog naroda je to što je ta fotografija Dobrine obišla svet sa natpisom da je reč o muslimanki koja oplakuje svog sina, koga su ubili Srbi - dodala je Đurđevićeva.

zavetnici.rs
Milica Đurđević

Prema njenim rečima, treba se boriti protiv takve propagande i svedočiti, makar srpskoj javnosti, šta se desilo 1992. i 1993. godine - da su Srbi prve žrtve terorizma, da je srpska teritorija prva, na kojoj su, uz blagoslov političkog Zapada, stvarana prva teroristička uporišta islamske država, koja je danas pretnja čitavom čovečanstvu.

- Ova izložba je doprinos očuvanju Republike Srpske u čije temelje su usađeni svi životi koji nas gledaju sa ovih fotografija - rekla je Đurđevićeva, te dodala da je srpski dečak Slobodan Stojanović freska stradanja srpske dece, koje niko ne pominje.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
meda

pre 7 godina

Nije najgore sto je tako bilo, najgore je to sto se i dalje vodi ista politika.

Istorija učiteljica života

pre 7 godina

Треба направити меморијални центар о свим српским жртвама 20 века, убацити у уџбенике, снимити филмове и нека деца уче од малих ногу о трагедији српског народа.

englezii

pre 7 godina

A dali ti Medo da ne kzem medvede imas neki predlog kako menjati i kakvu politiku voditi jer ocigledni primer jako pametnog Srbina a neiskoristenog u prave svrhe da drugima objasnis sta bi trebalo i kako da menjaju politiku ! Ili si si jedan od onih Cedinih koji samo laje ili rezi al ne ujeda jer ne zna kako bi al zna sta nebi a nebi nista jer on zna sve najbolje a ko Balsa Bozovic kada se zaboravi malo onda zaluta na Maldive !

meda

pre 7 godina

S obzirom na to koliko si nepismen, mrzi me da ti objasnjavam, ali procitaj komentar potpisan sa " istorija uciteljica zivota". Eto, izmedju ostalog i tako. Ne znam cemu pominjanje onog nesrecnog Jovanovica.

NAvojo

pre 7 godina

Zasto Srbi nemaju smelosti da urade istu stvar kao muslimanu u Srebrenici; Sakupite svoje mucenike na jedno mesto na pr u BRATUNCU ili na drugom mestu, tu napravite mauzolej - groblje kao muslimani I proglasite to mestom GENOCIDA nad Srbima, sta je tu neprihvatljivo za Srbe. Muslimani I USTASE -Hrvati vode se mudrosce jednog od najvecih nacistickih zlocinaca GEBELSA da VISE PUTA PONOVLJENA LAZ, DOBIJA SNAGU ISTINE. I tako ce biti. Nasi mladi potomci za 20 - 50 godina bice sasvim uvereni da su njihovi preci pocinili genocide, a o najvecem genocidu u XX. veku, koji su HRVATI pocinili nad njihovim precima nece znati nista, zato sto njihova DRZAVA SRBIJA cuti u ime nekakvih dobrosusedskih odnosa I tako radi u korist svojih vekovnih i vecitih neprijatelja, a na stetu svoga potomstva i Srpskog roda I naroda.

Poznati ste

pre 7 godina

Njemacki "Der Spiegel" sa gnusanjem komentira lazi ministra Vulina i Dodika povodom genocida u Srebrenici. Pa vi ste bre sve poznatiji ali ne i popularniji u svetu. Blago vama. Jos oni ne znaju ko su bosanski Srbi, ali Vulin i Dodik su tu da pruze informacije iz prve ruke.

ANA

pre 7 godina

Како имаш образа и савјести да се јавиш ти поисламљени или покатиличени? И муслимани добро знају да су их њихове вође жртвовале за "више циљеве", да су сами пуцали на свој народ, не само у Сребреници. Моја комшиница муслиманка ми једном рече 92 год "каже мој Баке када окренемо топове на Тузлу нешто ме у грудима шчипи". Шта је било са Сарајвом? А сви су добро знали за покоље над Србима. Чемерно, није рат ни почео како треба, Сијековац, Горњи и Доњи Малован на Купресу, Пофалочки, добровољачка улица, тузланска колона, преко 3200 звјерски побијених Срба у и око Сребренице, Возуча 95-те....... Бојите ли се ви Бога (Алаха), имате ли ви душу? Немате, ви имате само необјашњиву мржњу према својим коријенима и комплекс који уништава ваше биће. Јадни сте и биједни, ни Господ такве не подноси.

magda

pre 7 godina

Amerikanci su priznali da je  sve bila laz u vezi Srba i da su namerno lagali, satanizovali i bombardovali Srbe protiv svih pravila u Savetu bezbednosti.Dakle EU i Amerika su izvrsile genocid zajedno sa hrvatima i muslimanima.To sto smo se mi branili od njih prikazali su kao nas genocid nad hrvatima i muslimanima.Takva manipulacija, zamena teze,dvostruki arsini su nedopustivi za jedno civilizovano drustvo ,demokratski orijentisano.Ono sto ste vi radili sa Srbima imalo je nacisticku orijentaciju,na vasu sramotu.SRBI SU PRED BOGOM CISTI A SVI VI STE MONSTRUOZNI ZLOCINCI NA SRAMOTU CIVILIZACIJE 21-OG VEKA.Gospodo evropljani i amerikanci, vratili ste se  deset vekova unazad i postali kanibali.Vasa Nato alijansa je autenticni simbol modernog kanibalizma.Da niste u proslosti zatrli Indijance, mozda bi nesto i naucili od tog mudrog naroda pa sada ne bi bili pohlepni divljaci i kauboji sa novom orijentacijom nacizma i fasizma sto vas ne razlikuje od kanibalizma.n

Sale

pre 7 godina

Pre par meseci na suđenju generalu Mladiću u Hagu dogodilo se nešto što je uveliko narušilo kredibilitet dr Zorana Stankovića i bacilo senu na njegov ogroman rad na srpskim žrtvama, naime, tužilaštvo je pustilo audio snimak koji je general Mladić pravio za svoju arhivu a koji je nastao u Mladićevom kabinetu tokom posete doktora Stankovića septembra 1995 i na kojem se čuje kako Stanković kaže da 'mi moramo učiniti sve da skinemo sa sebe ljagu nepravednih i iskonstruisanih optužbi Zapada da smo počinili tolike zločine' i potom tužilaštvo nastavlja ispitivanje Stankovića sa tezom da je njegov kompletan rad nad žrtvama bio inspirisan tom tezom da anulira 'lažne optužbe' prema srpskom narodu.

Za ove zlocine su se vec izvin

pre 7 godina

.......Tadic, i Vucic, zar ne?!

CEA

pre 7 godina

Чињеница да српски званичници и медији ћуте или стидљиво информишу о страдању српског живља од 1991, па до данашњег дана на просторима Хрватске, БиХ и Косова и Метохије говори у прилог делу истине које је српски народ потпуно свестан, а то је да су сви највиши челници партија и власти (под чијим су патронатом и средства информисања), почев од 90-их, па до данас, изашли из исте собе од истог Учитеља, па, заогрнувши се плаштом различитих назива партија (кобајаги конфронтираних, а, у ствари, представљају исту интересну групу која ради за интерес свога учитеља, али и свој) још увек извршавају оно што је много раније зацртано, а што им је Учитељ наложио. Ова огромна шупљина у српском бивствовању је генерацијско питање, јер један од начина да се ситуација побољша је и тај да само време учини да ова генерација издајица српског народа сама по себи нестане (имајући у виду отупљеност народа накарадном просветом, културом, информисањем и тд)

hrkljus

pre 7 godina

Podaci koji su dobijeni od Odjeljenja za istraživanje rata, ratnih zločina i obradu dokumentacije, znači zvanične institucije Republike Srpske kojoj je to posao i za čiji rad stanovnici Republike Srpske izdvajaju novac. Institucije – čije podatke bi vlast Republike Srpske trebala da koristi kada istupa u javnosti i govori o zločinima nad Srbima u regionu Srebrenice. Tako bi barem trebalo biti. 1. Prema podacima Odjeljenja za istraživanje rata, ratnih zločina i obradu dokumentacije od početka do kraja rata u BiH (1992-1995) godine na teritoriji opština Zvornik, Srebrenica, Bratunac, Vlasenica sa opštinom Milići, Kalesija sa opštinom Osmaci i Šekovići pogunulo je 2.385 Srba. Žrtve su selektovane prema mjestu stradanja, a ne prema trenutnom prebivalištu, mjestu boravka, rođenja ili mjestu ukopa. 1.1. To je 882 osobe manje u odnosu na brojke koje su u svojim govorima spomenuli tadašnji Premijer i sadašnji Predsjednik Republike Srpske. 2. Od ukupnog broja Srba (2.385) koji su stradali u ovih 6 opština (plus opštine Milići i Osmaci) 1.974 su vojnici, 387 civili, a 24 su svrstani u kategoriju „nepoznat status“. 2.1. Ostaje nejasno odakle tadašnjem Premijeru i Predsjedniku Republike Srpske broj od 3.267 srpskih civilnih žrtava, kada je Odjeljenje za istraživanje rata, ratnih zločina i obradu dokumentacije pronašlo 387? 3. Interesantano je vidjeti i to da je 1992. godine poginulo 1.489 Srba (273 civila, 1.201 vojnika, a za 15 se vode kao nepoznat status), dok je u ostalim godinama rata (od 1993. do 1995.) poginulo 896 Srba. Interesantano je vidjeti i to da je 1992. godine ubijeno Srba civila 273, dok je u ostalim godinama rata (od 1993. do 1995.) poginulo 114 srpskih civila. 3.1. Ova dva podatka su veoma važna jer pokazuju da su srpski civili najviše stradali na početku rata tj. dok Srebrenica još nije bila proglašena „zaštićenom zonom“ (april 1993. godine). 4. Prema podacima Odjeljenja za istraživanje rata, ratnih zločina i obradu dokumentacije od trenutka kada je Srebrenica proglašena „zaštićenom zonom“ (april 1993. godine do 1995. godine) desila su se napadi na tri srpska sela Osmače, Srebrenica i Tamburića Kosa u kojima je stradalo troje ili više ljudi. 4.1. Iz ovih podataka sasvim je jasno da intenzitet napada na srpska sela od trenutka kada je Srebrenica proglašena „zaštićenom zonom“ nije bio tako intenzivan i brutalan kao što to vlasti Republike Srpske žele da nam predstave.

milena

pre 7 godina

Na sledećim izborima glasam za Milicu Đurđević i zavetnike.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija