• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.08.2016

07:31

VAPAJ DEČAKA IZ KLADOVA POTRESAO SRBIJU: Otac će ubiti sestru i mene, IMATE LI NEKU KUĆU DA SE SKLONIMO...

Društvo

VAPAJ DEČAKA IZ KLADOVA POTRESAO SRBIJU: Otac će ubiti sestru i mene, IMATE LI NEKU KUĆU DA SE SKLONIMO...

Podeli vest

Vapaj 16-godišnjeg M.B. iz Kladova ispisan rukom na papiru, pa fotografisan telefonom i objavljen na Fejsbuku potresao je mnoge ljude u Srbiji

Kako je naveo u pismu njega, njegovu sestru i baku godinama fizički i psihički maltretira otac alkoholičar. Majka ih je davno napustila, a dečak je nedavno iz očeve kuće prešao kod bake (očeve majke).


PRETI MU DO TRI GODINE ZATVORA: Bivši fudbaler Zvezde pijan PRETUKAO ĆERKE!

Međutim, sudeći po sadržaju pisma, dečakovom ocu se to nije svidelo, pa je krenuo po svog sina i ćerku i tamo na njih nasrnuo vilama, gađao ih ciglama, tukao... Dečak je nakon toga očajnički zatražio pomoć na jedini način na koji je umeo. Preko društvenih mreža.


PAKAO U VELIKOJ IVANČI! Majka telom branila bebu od oca, HTEO OBE DA IH ZAKOLJE!

"Živim sa ocem i sestrom starijom od mene tri godine od 2002. godine, kada nas je majka napustila. Otac je teška pijanica i nasilan je. Maltretira nas svaki dan. Mene i moju sestru koji ne možemo da izdržimo to nasilje. Od prošle godine sam prešao kod babe, on dodđe i ovde i maltretira babu, sestru i mene", počinje priču dečak u svom pismu.

Shutterstock

Zatim je dodao da im "nasilni otac ne da mira" i da je jednog jutra došao rano i nasrnuo na njih.


ZORANA MIHAJLOVIĆ: Nasilnici da napuštaju kuće, a ne žrtve!

"Nasrnuo je na nas vilom, kamenjem i ciglom da bi nas ubio", napisao je dečak, a zatim je uputio apel svim dobrim ljudima:

Shutterstock

"Ja bih zamolio dobre ljude, ako neko pročita ovo, i ima neku kuću na raspolaganju da nam da, da se sklonimo dalje od njega jer ni na ulici nismo sigurni. Uvek smo u stresu, ne možemo više izdržati, nemamo gde. Zato sam rešio da se javim da tražim pomoć jer znam da postoje ljudi sa dobrom dušom", napisao je hrabri dečak u pismu.


NASILJE U NOVOM PAZARU! Uhapšen zbog maltretiranja supruge i deteta

Samo kratka provera bila je dovoljna da se uverimo da je dečakova priča tačna, ali i da su preduzete zakonske mere kako bi dečak bio zaštićen od nasilnika.

Napad koji dečak opisuje dogodio se početkom jula i tom prilikom povređene su dečakova sestra i baka, a on je samo pukom srećom izbegao udarac ciglom kojom ga je otac gađao.

Kako smo saznali od nadležnih, dečakov otac bio je u alkoholisanom stanju. Policiju je pozvala dečakova baka i prijavila svog sina za nasilje u porodici. Kladovska policija je podnela negotinskom tužilaštvu krivičnu protiv dečakovog oca.

Shutterstock

- Kao i uvek u slučajevima kada se radi o nasilju u porodici, a budući da ima i ugroženih maloletnika, saslušanje osumnjičenog smo zakazali već za 11. avgust. Dečak već neko vreme ne živi u očevoj kući tako da je fizički ipak odvojen od oca nasilnika. Policija je prijavila problem i Centru za socijalni rad i prema našim saznanjima dečak već ima podršku psihologa. O potrebi njegovog eventualnog zbrinjavanja odlučiće socijalne institucije  - potvrdili su u negotinskom tužilaštvu i dodali da nasilni otac do sada nije osuđivan, prenosi Blic.


TEŠKA ROBIJA ZA NASILNIKE! Evo šta predviđa NOVI ZAKON o porodičnom nasilju!

U negotinskom tužilaštvu kažu da nakon incidenta početkom jula nije bilo novih napada, niti uznemiravanja ni dečaka, ni drugih članova porodice. Za oca nasilnika okolina kaže da je vredan čovek, ali da nasilje čini uvek pod dejstvom alkohola.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Name

pre 7 godina

Gdje je sada policija i tuzilastvo.Preuzeti odmah mere dok nebude kasno.

mija

pre 7 godina

INFORMER je ozbiljan časopis,,,sklonite tu decu a oca policija neka mu pokaže kakve metode maltretiranja postoje. hvala,l.p.

Milorad Culibrk

pre 7 godina

DA LI JE MOGUCE... dobar I vredan covek. Kako moze biti dobar ako je alkoholicar I ako tuce majku, cerku I sina. Da li trebamo biti srecni sto nije silovatelj. Kakav je to zakon ako tuzilastvo zakazuje saslusanje za 11 avgust. HITNO IDIOTA LISITI SLOBODE A MAJKU I DECU ZBRINUTI.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija