• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.09.2016

22:56

NJIHOVO PRAVO DA JEDU I PIJU ZA NAŠE PARE: Žuti Bujke za kiflice i vina dao 78,4 miliona!

Društvo

NJIHOVO PRAVO DA JEDU I PIJU ZA NAŠE PARE: Žuti Bujke za kiflice i vina dao 78,4 miliona!

Podeli vest

RTS od dolaska Bujoševića za direktora za godinu i po dana potrošio skoro 650.000 evra na jelo i piće. Kupovali su se pekarski proizvodi, kolači, piva, vina, sokovi, kafa, čaj...

Dragan Bujošević, generalni direktor RTS, u narodu poznatiji kao Žuti Bujke, osim što je za 17 dana Olimpijskih igara u Riju potrošio basnoslovnih 902.543 evra, narodne milione nemilice troši i na jelo i piće!

Tako je od maja 2015, kada je Dragan Bujošević došao na mesto direktora, do danas na pekarske proizvode, meso, mesne prerađevine, alkoholna i bezalkoholna pića utrošeno fantastičnih 78.400.000 dinara ili oko 650.000 evra, otkriva Informer!

ŽUTI BUJKE SE U RIJU RAZBACIVAO NAŠIM PARAMA: RTS na zakup i opremanje studija dao čak 284.923 evra, a mogao UPOLA MANJE!

Veliki apetiti

Ugovori do kojih smo došli pokazuju da je Žuti Bujke u 2015. godini na "potrebe restorana RTS" potrošio tačno 40.000.000 dinara. Bujketov apetit se ove godine još i povećao - od januara do kraja avgusta već je stigao da potroši 38.400.000 dinara. Ugovore o nabavci hrane i pića potpisao je lično Bujošević, a naručivao je sve i svašta - od hlebova, peciva i kolača, preko svežeg mesa i mesnih prerađevina, do sokova, čajeva, kafe, piva, vina i žestokih alkoholnih pića!
 

Public

mojugao

MARIO SPASIĆ
SAVET ZA MONITORING

Podnećemo krivičnu prijavu protiv RTS kako bi se konačno istražilo sumnjivo poslovanje. Ovo je samo nastavak rasipanja novca i bahaćenja. Predlažem Vladi da ukine finansiranje RTS.

Osim za potrebe restorana RTS u Beogradu, roba je naručivana i za potrebe restorana u odmaralištu RTS na Zlatiboru.

Dragan Bujošević juče nije odgovarao na naše pozive i poruke, dok komentar nismo dobili ni od RTS. O kakvom je bahaćenju RTS reč, na drugoj strani, možda najbolje ukazuje podatak da je pokrajinska RTV u 2015. godini na hranu i piće za svoj restoran potrošila svega 800.000 dinara! Da je situacija u restoranu vojvođanskog Javnog servisa daleko drugačija nego u RTS potvrđuje v. d. glavne i odgovorne urednice RTV Nada Kalkan.

- Ne znam tačno koliko novca naša televizija izdvaja za hranu i piće, ali kod nas je ponuda u restoranu prilično skromna. Svakoga dana ima jedno kuvano jelo i to je otprilike to. Nema biranja i mnogo izbora. Imamo samo ono najosnovnije, piće i kafu. Nama je to sasvim dovoljno. Nemamo novca za rasipanje i bahaćenje... - ističe Kalkanova.

ŽUTI BUJKE SE BAHATI NAŠIM PARAMA! RTS za dnevnice, hotele i troškove u Riju platio 902.543 evra! I TO NIJE SVE!

Rasipanje para

RTV se ne bahati
"Mi imamo samo ono najosnovnije, piće i kafu. Nemamo novca za rasipanje i bahaćenje "
Nada Kalkan, v. d. glavne urednice RTV

Milorad Mirčić, član Odbora za finansije i kontrolu trošenja javnih sredstava, smatra da je ovo samo nastavak rasipničke politike RTS.

- Nemilice troše državni novac, a sve pod parolom nezavisnog i objektivnog medija i novinarstva. Rasipaju novac koji im građani uplaćuju i, istovremeno, stalno viču kako su finansijski ugroženi. Pa ko ih je to ugrozio?! Bujošević i njegova ekipa se nimalo ne obaziru na apele Skupštine, Vlade Srbije i građana na štednju. Uostalom, poznato je da Bujošević na kraju račune polaže samo zapadnim ambasadorima. Zato i može ovako bahato da se ponaša bez posledica - zaključuje Mirčić.

OSILIO SE ŽUTI BUJKE! Direktor RTS traži hapšenje glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića!?!

Papreno skup Rio

Public

Podsetimo, RTS je za praćenje Olimpijskih igara u Riju potrošio neverovatnih 902.543 evra.
Samo na zakup i opremanje studija u Brazilu spiskano je 284.923 evra, dok su avio-karte osam meseci unapred plaćene u proseku 2.079 evra, iako je tržišna cena bila oko 1.000 evra! Treba naglasiti i da je samo na dnevnice 73 ljudi utrošeno 79.243 evra.
Da bruka i skandal budu veći, umesto da objasni ovaj basnoslovan troškovnik, Bujošević je podneo krivičnu prijavu protiv glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića i zahteva da on bude osuđen na godinu dana zatvora!?!

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 7 godina

Nego sta ukidanje RTS. I Buljketa da ukinete time!

dara

pre 7 godina

ukinuti RTS i privatizovati ga ,pa ce se sami finansirati kao i drugi TV kanali

magda

pre 7 godina

Kakve veze imaju strani ambasadori sa nasom televizijom.Nije Rts ni americki ni EU.Ako Bujke jeste njihov, oterajte ga tamo i zabranite mu bilo kakav rad na Rts-u.\n

mato

pre 7 godina

Skidajte ga sto brze mozete. Oguli jadne ljude. Dijeca se vjesaju zbog nemastine a on trosi pare na takav nacin. Svima je jasno da su pare pokradene! Sto brze sa vlasti i u sudnicu! Hajde brate mili gdje je taj pravni sistem? DOSTA KORUPCIJE! SVI IZA RESETAKA!

alx

pre 7 godina

prepostavka je da je za tu hranu paltio porez na plate , sve sto servira u Srbiji se oporezuje a i u inostranstvu preko 50eur , a ako je placen smestaj u iznosu preko 50eur za dan onda i svaki cent preko toga iaoko je za hranu. akoza ovo nije placen porez i doprinosi kao za licne dohotke onda je to posao za tuzioca

rade

pre 7 godina

He, :-) Najjaci ste, \"U narodu poznatiji kao Zuti Bujke\" da se takmicite u pljuvanju u dalj bili bi ste Davor Stefanek.objavite komentar ako ste za demoktatiju\n\n

zlatko

pre 7 godina

Dobrim,ssta kaze Vuciic na sve ovo.Trebalo bi da ga zanima.\n

Miki

pre 7 godina

Pa dokle mo građani da plaćamo ovakve stvari, sramota me više i čitatati a kamoli komentarisati ima li tu kraja.

Laki

pre 7 godina

Zašto ne objavite odgovor RTS-a u kome su iznesene sve brojke i tvrdnja da su prihodi od restorana bili veći od rashoda? Ako vam je stalo do objektivnosti, objavićete i ovaj komentar i njihov odgovor. A ako su nešto muljali, eto Mario Spasić će podneti tužbu.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija