• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2016

14:44

"BEOGRAD NA VODI": Sve se gradi u skladu za zakonom!

Društvo

"BEOGRAD NA VODI": Sve se gradi u skladu za zakonom!

Podeli vest

Kompanija "Beograd na vodi" tvrdi da se svi radovi na objektima u okviru tog projekta izvode u skladu sa propisima i zakonima Srbije



Tako se u saopštenju kompanije, a povodom medijskih napisa o gradnji bez potrebnih dozvola, navodi da je za izgradnju kule Beograd Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture 7. aprila ove godine preduzeću "Beograd na vodi d.o.o." izdalo rešenje o posebnoj građevinskoj dozvoli za izvođenje pripremnih radova na parceli na kojoj je planirana izgradnja. 

Za faznu izgradnju objekta kula Beograd na toj parceli 16. maja 2016. godine izdati su i lokacijski uslovi, stoji u saopštenju.

Za radove na obaloutvrdi, navodi kompanija "Beograd na vodi" , rešenje je izdato 7. marta ove godine i njime se investitoru, Republici Srbiji, odobravaju radovi na delu obaloutvrde.

"Radovi su vršeni u skladu sa propisima, nalozima i u rokovima koje su dostavile nadležne institucije, a sve u cilju otklanjanja posledica od poplava i opasnosti od hiljadugodišnjih voda, kako stoji u Prostornom planu područja ''Beograd na vodi''. Projekat obaloutvrde dobio je i pozitivan izveštaj Republičke revizione komisije", navedeno je u saopštenju. 

Navodi se i da je gradski Sekretarijat za saobraćaj 4. marta ove godine izdao saglasnost na projekat koji je "Beograd na vodi d.o.o." dostavio tom Sekretarijatu, na zauzeće javne saobraćajne površine jarbolima u Hercegovačkoj, Crnogorskoj i Karađorđevoj ulici. 

"Na osnovu saglasnosti Sekretarijata, opština Savski Venac 25. marta donosi konačno rešenje kojim se dozvoljava da se jarboli postave na javnu saobraćajnu površinu prema urađenom projektu", kaže se u saopštenju.

Navode i da je za radove koji su izvođeni na objektu Beogradske zadruge, od marta do juna 2014. godine, gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture izdao saglasnost na dokumentaciju planiranih radova, uključujući i enterijer.

Ta dokumentacija je, dodaju, po zahtevu za uvid u informacije od javnog značaja, uredno dostavljena podnosiocima zahteva. 

"Kompanija ''Beograd na vodi d.o.o.'' na ovaj način želi još jednom da naglasi da kao kompanija koja posluje u Srbiji, svoje poslovanje obavlja u skladu sa važećim propisima Srbije i po važećim zakonskim procedurama", zaključuje se u saopštenju.

Pojedini mediji danas su preneli da nedostaju lokacijski uslovi za izgradnju kule Beograd, da je "Promenada" izgrađena bez građevinske dozvole, kao i da je doneto rešenje za uklanjanje jarbola.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Шта ради ова Зорица министрица, па то нигде нема. Та се женка толико осилила, да је постала најјача фаца у држави.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija