• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

29.09.2016

10:40

BEBY FEST: Užički rokeri prikupili 104 posteljine i 100 jastuka za dečju bolnicu!

Društvo

BEBY FEST: Užički rokeri prikupili 104 posteljine i 100 jastuka za dečju bolnicu!

Podeli vest

U humanitarnoj akciji "Beby fest" bednovi iz Užica i okoline prikupili su novac od koga su kupili 104 posteljine i 100 jastuka namenjana za porodilište, ginekologiju i dečiju hirurgiju Opšte bolnice Užice

 

Ovu akciju je u julu ove godine pokrenuo bend "Živa vatra", a podržali Gradski kulturni centar i užička bolnica. 

Miloš Nikolić iz "Žive vatre" rekao je da su dobili informaciju da je na dečijoj hirurgiji jedan od većih problema nedostatak posteljine, jastuka i dušeka.

- S tom informacijom smo krenuli u akciju da se organizuje humanitarni koncert. Koncert je bio dobro posećen, ali prikupljena sredstva nisu bila dovoljna. Uspeli smo da kupimo jednu količinu opreme, ali to nije bilo ni blizu do postavljenog cilja. Na inicijativu našeg bubnjara Darka Jovića, u ovu akciju smo uključili muzičare iz Užica i okoline, da svojim prilozima pomognu da se ostvari naš cilj. Ispunili smo deo cilja, kupljene su posteljine i jastuci, a trenutno radimo na tome da se obezbede i sredstva za dušeke. Cena jednog dušeka je 8.500 dinara, a za ova tri odeljenja treba oko 110 dušeka, što nisu male pare. Nadam se da će nam se u ovoj akciji priključiti još neke institucije, privreda i lokalna samouprava - rekao je Nikolić. 

Z.G.

Bubnjar Darko Jović je dodao da su se u ovu akciju uključila 42 benda i sedam pojedinaca iz Užica i okoline. 

- Od prethodne akcije pored posteljine i jastuka nabavili smo i jedan dušek i sada nastavljamo dalje. Zahvalio bih se svim kolegama muzičarima koji su se uključili u akciju i pozivam ostale da se odazovu u još većem broju da bi se nabavili neophodni dušeci - rekao je Jović.  

Direktorka bolnice dr Jelena Raković Radivojević je rekla da su putem ove akcije nabavljene 104 posteljine i 100 jastuka, koje će podeliti na ova tri odeljenja. 

- Potrebe užičke bolnice za ovim potrošnim materijalom postoje i dalje. Na odeljenju porodilišta i ginekologije imamo po 40 kreveta, dok dečija hirurgija ima 29 kreveta. U proteklom periodu nabavili smo 170 dušeka i neophodnog potrošnog materijala, a bolnica raspolaže sa 740 kreveta. Ne možemo sve odjednom da pokrijemo sa svim onim što je neophodno. Upravo iz tog razloga podržavamo ovakve akcije, jer smatramo da će pacijentima na ovaj način biti bolje - rekla je direktorka bolnice.

Jelena Vasović, direktorka Gradskog kulutrnog centra, rekla je da će ova ustanova i dalje podržavati ovakve humanitarne akcije i pozvala grad Užice, ali i okrug, da se priključe u prikupljanju novca za dušeke.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija