• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.10.2016

11:46

LONČAR: Liste čekanja za preglede i intervencije sve manje, plan je da ih do 2020. NE BUDE!

Društvo

LONČAR: Liste čekanja za preglede i intervencije sve manje, plan je da ih do 2020. NE BUDE!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su liste čekanja za preglede i inervencije svakoga dana sve manje, a da bi se efikasno radilo i taj problem konačno rešio do 2020. godine, neophodno je da postoji centralna lista čekanaja, da se prekomponuju resursi i obezbedi dovojno materijala

Precizirajući o kakvom materijalu se radi, Lončar je rekao da je reč o sočivima, ortopedskim pomagalima, veštačkim kukovima, precizirajući da Ministarstvo pravi plan da se do 2020. godine ukinu liste čekanja.


LONČAR: Do kraja godine inovativni lekovi na pozitivnoj listi!

Ministar je za TV Pink rekao da su "profunkcionisali" od pre dva dana neophodni i protokoli, koji podrazumevaju precizan spisak onoga što je neophodno da se uradi pre odlaska, na primer, na magnetnu rezonancu, kao što je ultrazvuk, rentgenski snimak, pregled specijaliste.

Lončar je ukazao da su kupljena četiri aparata za zračenje, da aparat u Kragujevcu radi, a da su proradila dva u Nišu.

- Aparat u Beogradu je instaliran, u (Sremskoj) Kamenici počinju da rade tri aparata, a do kraja godine kupićemo još šest najsavremenijih aparata - rekao je Lončar i dodao da je to način da se reše liste čekanja.


RASTERETITI KAPACITETE! Institut "Dedinje" počeo da dežura jednom nedeljno!

Govoreći o lečenju zahvaljujući prikupljenom novcu iz humanitarnih akcija, ministar je rekao da poslednjih godinu ili dve ima sve manje takvih akcija, od kada je formiran budžetski fond.

- Imali ste svaki drugi dan naslovnu stranu u novinama i apel za pomoć, a sada se to događa vrlo retko, jer u budžetskom fondu ima dovoljno novca, posebno za decu kojoj pomoć ne može da bude ukazana u Srbiji i desetine dece je već otišlo na lečenje, neki su izlečeni, a neki u fazi lečenja - rekao je Lončar.

Lončar je rekao da premijer Aleksandar Vučić na zdravstvo ne gleda "kao na plen", već da se u tu oblast ulaže novac i sređuju kako zgrade, tako i neophodna oprema i aparati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija