• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

27.10.2016

14:44

OD 1. NOVEMBRA PENZIONERI PROTESTUJU! Za prosečnu penziju od 24.000 dinara ne mogu ništa da kupe!

Društvo

OD 1. NOVEMBRA PENZIONERI PROTESTUJU! Za prosečnu penziju od 24.000 dinara ne mogu ništa da kupe!

Podeli vest

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije najavilo je danas da će 1. novembra održati protest u Beogradu sa zahtevom da im se penzije vrate na nivo pre novembra 2014. godine, usklađuju sa rastom cena dva puta godišnje i da im se vrati oduzeta suma

Protest će, kako su najavili, biti na Trgu Nikole Pašića, pred Ustavnim sudom i pred Vladom Srbije.

Predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Milorad Vujasinović rekao je da će na protestu najaviti početak prikupljanja 30.000 potpisa kako bi Skupština Srbije raspravljala o Predlogu zakona koji su podnela ta dva udruženja početkom ovog meseca, a koji predviđa isplatu penzija kao pre novembra 2014. 

Potpredsednik USPS Mihajlo Radović rekao je da su penzioneri u sve težem materijalnom i zdravstvenom položaju i da ih u borbi za njihova prava ometa Ustavni sud da "stignu do Strazbura".

- Prosečna penzija u Srbiji je manja od 24.000 dinara, a minimalna potrošačka korpa košta 34.143 dinara pa su penzioneri prinuđeni da kombinuju šta mogu kog meseca da plate - rekao je Radović i podsetio da su penzije smanjenje do 25 odsto.

On je dodao da je "stepen siromaštva u Srbiji između 27 i 35 odsto i da "nas samo jedan korak deli od punog siromaštva", kao i da hoće da upozore Vladu Srbije kako narod živi.

TRAŽE VEĆU PLATU! Od 1. novembra ŠTRAJKUJU pravosudni službenici u zatvorima, tužilaštvu i sudovima!

Predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Jovan Tamburić rekao je da je Narodnoj Skupštini podnet i Predlog zakona o PIO fondu čijim bi se usvajanjem promenila upravljačka struktura.

On je objasnio da je Upravni odbor sa 21 člana smanjen na sedam i da većinu čine predstavnici Vlade čime je "podržavljen", umesto da najveći broj članova delegiraju oni koji su uplaćivali ili uplaćuju doprinose. 

Vlada Srbije je 2014. godine zbog mera štednje i smanjenja deficita u budžetu smanjila penzije.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
duda

pre 7 godina

meni je drago da su nasi poslanici sve deblji, i zadovoljniji ! a ko sisa narod kad je glup ?!

Feniks1

pre 7 godina

Dobro civilni penzioneri , ali vojni se bune ? A kad ste vojnicima isplacivali 5000 u sfrj jna , i izivljavali se na njima mnogi , tada vas nije bilo briga .Ne rastura se drzava u kojoj ste imali dobra primanja , zdravstvenu njegu , stanove i beneficije . Da li vam je ikad palo na pamet da toliko oficira nije potrebno samo jednoj republici , od sest ?

Penzioner

pre 7 godina

Za umanjenje penzija svakako treba prozvati i zatražiti ličnu odgovornost glavnog političkog predstavnika, za penzionere izdajničkog PUPS-a, kao i one bagre koja je za njega glasala.

Petar

pre 7 godina

Kažu, sramota ih je koliko dobro im ide, a ko pita jadne penzionere? Neka prvo vrate penzionerima šta su im oduzeli, pa onda neka se hvale kako im je budžet u suficitu. Sramota!

Mikac

pre 7 godina

Kada se sve sabere od bruto plate država uzima skoro 90 % i kakva je to onda država i postavlja se pitanje čija je to država. Voleo bih da premijer konačno odgvori na ovakva pitanja. Potpuni bezobrazluk od onih koji ovo na sliu sprovode.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Све бање да се врате ПЕНЗИОНОМ ФОНДУ који их је и изградио...! Такође од сваке ПРИВАТИЗАЦИЈЕ да се уплати 50% Пензионом Фонду, јер држава продаје тзв. МИНУЛИ РАД, а који су радом стварали искључиво пензионери...Сва државна имовима претставља заправо МИНУЛИ РАД ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ и пензионери на то имају право. Пензионери не треба да су на БУЏЕТУ већ да се ФОНД ПУНИ ПРОФИТОМ од пензионе имовине ( одузете незаконито!) као и доприносиома запослених...!! То је једино исправно...! Вратите ФОНДУ оно што му припада - уместо што му делите милостињу...!! Пензионери неће тајкунске "мрвице" састола!

nati

pre 7 godina

Zasto vlada Srbije ne trazi odstetu od EU i Amerike zbog nelegalnog unistavanja Srbije tokom bombardovanja 99-god. Kome je to sramota i strah da trazi pravo koje nam po zakonu pripada.Treba sve zemlje koje su tako razbucali,da se ujedine i pritisnu te zlotvore da plate stetu, koju su svojim bahatim i divljackim ponasanjem izazvali.\n

DUSAN

pre 7 godina

Bas briga ove stare kako ce djeca i unuci da im zive-oni bi da pojedu sve pa da odu.Izgleda je i medju njima uplovila zuta patka.

srbija

pre 7 godina

Dušane, da li znate šta je penzija??? Zamislite da vi štedite i stavljate svakog meseca 300 evrića u banku na štednju pa posle 35 godina štednje zaželite da uživate sopstvene uštedjene plodove ali vam banka umesto 150 evra mesečno počne udeljivati manje od 100 vaših sopstvenih, uštedjenih para? Razmislite, kakve veze ta štednja ima sa mladima? Dušane, ne komentarišite molim vas ono što ne razumete.

deda Raša

pre 7 godina

Penzioneri su do sada izdrzavali unucice i nezaposlenu decu, sada izdrzavaju i drzavu. Sto o tome ne rekoste nista? Penzija se casno (sem u nekim slucajevima) zasluzi. Cini mi se da vi prezirete starost, a zelite da je dozivite.

nati

pre 7 godina

Zasto se ne preuzme austrijski model placanja zdravstvenih usluga i  penzionog osiguranja.Kako kod njih moze sve da funkcionise na savrsen nacin a kod nas sve naopako.Ako neko nije u stanju sam da se izbori, neka pita bolje od sebe, pa ce nauciti.Dokle vise da narod trpi zbog necije nesposobnosti i naduvane sujete.Svi ti direktori i direktorcici neguju svoj imidz a znanje i sposobnost im je zadnja rupa na svirali.Sve to isterati i dovesti ljude koji su skolovani a ne mogu ni da se zaposle,jer nisu partijski opredeljeni.\n

da ne

pre 7 godina

Sta ja da radim sa invalidskom penzijom od 13.450,to mi je cela penzija a lecim se od raka a imam 50 godina zivota . ?\n

ruza

pre 7 godina

istu muku mucim ko da me kaznjavauj sto sam se razbolela

milica

pre 7 godina

Svi penzioneri bi trebali da idu u skupstinu i tamo da se hrane za 300 dinara kao ovi zadrigli Palma Dacic i ostala bagra

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija