• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.11.2016

18:05

SINDIKAT FAP: Vojsci ponuđeno upravljanje fabrikom, poverioci se odrekli potraživanja!

Društvo

SINDIKAT FAP: Vojsci ponuđeno upravljanje fabrikom, poverioci se odrekli potraživanja!

Podeli vest

Poverioci Fabrika automobila Priboj (FAP) odrekli su se danas svojih potraživanja i u narednih pet godina dobijaće akcije čija je ukupna vrednost oko osam milijardi dinara, izjavio je danas predstavnik sindikata radnika FAP-a Miroslav Mršević, navodeći da će Vojsci Srbije biti ponuđeno upravljanje FAP

Mršević je Tanjugu kazao da su državni poverioci FAP-a dobili obavezujuću preporuku da to urade, dok su se radnici na to odlučili, jer su dobili uveravanje da će njihove akcije koje dobiju na osnovu zaostalih plata otkupiti skupština opštine Priboj po nominalnoj vrednosti.

- Vojsci Srbije će biti sada ponuđeno većinsko upravljanje FAP-om i ona će sad dalje odlučivati - naglasio je Mršević.

On je dodao da se očekuje da će Vojska Srbije sada pozvati na rad oko 150 nekadašnjih radnika Fabrike automobila u Priboju, potsetivši da je nekada u FAP-u bilo oko 650 zaposlenih, da ih je sad ostalo desetak, a da je oko 70 ljudi angažovano po ugovoru o delu.

- Ovo nije maksimalno što smo očekivali, ali je maksimalno moguće i u granicama realnog - naglasio je Mršević, navodeći da je to bolje rešenje nego što su imala preduzeća IMT ili BIP, ali daleko lošije rešenje od Zastave iz Kragujevca.

Prema njegovim rečima, FAP trenutno radi na ugovoru za isporuku 30 vozila Vojsci Srbije .


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Јесу ли су Фаповци проверили, да ли Србија има Војску.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija