• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

01.12.2016

16:24

STRAVA I UŽAS! TURČIN EJUP JUNDŽU PRETI: Pre ću zapaliti svoju decu nego što ću ih dati Slavici!

Društvo

STRAVA I UŽAS! TURČIN EJUP JUNDŽU PRETI: Pre ću zapaliti svoju decu nego što ću ih dati Slavici!

Podeli vest

Možda je Slavica majka mom sinu i ćerkama, ali ja sam im otac, a to je u mojoj zemlji važnije... Zar mislite da će Turska uzeti decu svom državljaninu i dati ih tamo nekoj Srpkinji?... Čak i ako izgubim na sudu, ne dam decu, pre ću ih spaliti sve troje nego ih vratiti majci

Radije ću zapaliti sve troje svoje dece nego što ću ih vratiti bivšoj supruzi Slavici! Možda im je ona majka, ali ja sam im otac, a to je u mojoj zemlji važnije. Zar mislite da će Turska uzeti decu svom državljaninu i dati ih tamo nekoj Srpkinji?!

Slavica: Pomozite, Turci štite Ejupa

Nakon šokantnih pretnji njenog bivšeg supruga, kontaktirali smo i Slavicu Burmazović, koja nam je rekla da se plaši za svoju decu i da je apelovala na turske vlasti da ovakav scenario može da se dogodi.
- Govorila sam vlastima u Turskoj da on ima veze u policiji i da ga neće tako lako uhapsiti. Pa pola njegove porodice i rođaka radi u policiji u Mersinu. Takođe, nekoliko puta sam upozoravala turske vlasti na šta je sve spreman. Sada se posle ovakvih njegovih pretnji, da je spreman čak i da zapali decu, iskreno plašim za njihovu bezbednost. Koji roditelj može ovako nešto čak i da pomisli, a kamoli da kaže - rekla nam je vidno uznemirena majka.

Ovako u ekskluzivnom razgovoru za Informer govori Turčin Ejup Jundžu (46), koji je u avgustu prošle godine oteo troje dece bivšoj supruzi, Beograđanki Slavici Burmazović (38), i na silu ih odveo u Tursku, u grad Mersin.

Iako je sud u Ankari odlučio da se deca vrate majci, Jundžu preti da to neće dozvoliti, čak i po cenu njihove smrti!

Ozbiljne pretnje

Jundžu kaže da ništa ne može da ga natera da vrati decu Slavici, iako je izgubio sudski spor, nakon čega mu je čak odbijena i žalba.

On tvrdi da je spreman na sve i da će Ajša (13), Esma (12) i Tarik (6) sigurno ostati kod njega iako je sud naredio da budu vraćeni majci.

- Moja bivša supruga Slavica ne može da dobije našu decu i tačka! Možda im je ona majka, ali ja sam ipak otac. A to je ovde u Turskoj važnije. Pa zar vi mislite da će Turska tek tako uzeti decu svom državljaninu i vratiti ih tamo nekoj Srpkinji? Ovo prvo suđenje sam izgubio i žalbu su mi odbili, ali sam se ponovo žalio na ceo postupak. Sud je naredio da do donošenja odluke deca budu vraćena majci, međutim meni ne pada na pamet da to uradim. Uveren sam da ću na kraju pobediti i da deca ostaju ovde sa mnom. Ta žena je luda ako misli da će dizanjem galame i zvanjem medija uspeti nešto da uradi. Nije mene tako lako pobediti... - preti Ejup Jundžu u razgovoru za Informer.

 

 

On napominje da će, u slučaju da ipak definitivno izgubi spor pred sudom, sam uzeti pravdu u svoje ruke.

Hronologija

Avgust 2015.
Ejup Jundžu odvodi sve troje dece iz Beograda u Tursku. Iako nema dozvolu majke Slavice da ih vodi, on ih sa turskim pasošem prebacuje u grad Mersin.
Mart 2016.
Sud u Turskoj dodelio decu majci Slavici i naredio Ejupu da ih vrati. Ejup se žali na odluku suda višem sudu u Ankari
Maj 2016.
Drugostepeni sud u Ankari odbacuje Ejupovu žalbu i ponovo mu naređuje da vrati decu majci, što on odbija. Na osnovu presude, Slavica dobija dozvolu da vidi decu i odlazi u Tursku, gde se sastaje sa njima. Deca je mole da ih povede sa sobom u Srbiju
Avgust 2016.
Slavica dobija informaciju da je Ejup otišao sa decom u Iran, gde namerava da proda stariju ćerku Ajšu bogatim Irancima, a da zauzvrat dobije veliki novac i dokumenta za život u toj zemlji, za sebe i decu. U međuvremenu, mlađa ćerka Esma javlja se Slavici i potvrđuje ovu informaciju tražeći od majke da joj pomogne
Novembar 2016.
Slavica protestuje ispred Vlade Srbije tražeći od države da joj pomogne da vrati decu. Ejup preti da, uprkos svemu, ni po koju cenu neće dati decu Slavici

- Uveren sam da su šanse bar 90 odsto na mojoj strani. Ukoliko ipak izgubim, neću poštovati odluku suda, niti ću vratiti decu. Tako sam odlučio i to je kraj. Verujte mi da ću, ako bude trebalo, pre da zapalim i sebe i decu nego što ću ih vratiti njoj u Srbiju. Neće biti po njenom i tačka. Decu može da viđa kad god hoće, zato što sam civilizovan čovek koji zna da je deci potrebna i majka. Ali da ih dobije, e to ne može nikada. Verujte mi na reč, ozbiljan sam - odbrusio nam je Turčin.

Neće da me hapse

Jundžu tvrdi da se ne plaši, jer turska policija nema nameru da ga hapsi.

 

 

- Pustite me tih priča da nadležni organi ne mogu da nađu ni mene, ni decu, pa me zbog toga ne hapse. Evo me u Turskoj, živim normalno sa decom i niko me niti goni, niti hapsi. Aktivan sam i na telefonu i na društvenim mrežama. Da vlasti ovde žele da me uhapse, to bi davno uradile, ali kao što vidite, neće to da urade. Naravno da znaju gde sam. To što oni pričaju vašoj zemlji je jedno, a šta rade je drugo, tako da se nimalo ne bojim. Pa, evo, vi već pola sata pričate sa mnom, našli ste me bez problema, zar mislite da turska policija to ne bi mogla samo da hoće - podrugljivo nas je na kraju razgovora upitao Turčin.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
micko

pre 7 godina

zao mi dece.ali nje licno Ne.sto nije gledala za koga se udaje.tj.zasto je izabrala supruga iz druge vere.a pogotovo Osmanliju .\n

Malena

pre 7 godina

To ti je mladost ludost. Da joj je ova pamet bila sigurno ne bi to uradila po cenu da se nikada ne uda.

djordje delic

pre 7 godina

Ni jednog momenta ne osecam sazaljenje prema ovoj gospodji...nije ona slucajno zatrudnila sa njim, oni imaju troje dece, troje malih Turaka...a kad su joj ljudi pricali, bila je najpametnija...sad joj kriva Srbija i Vucic. E, pa seko, salam alejkum...

nikola

pre 7 godina

Pa ti pored toliko srba sa turcinom pravi decu i porodicu. Gde ti je pamet bila.

Melentije

pre 7 godina

Pogrešila je što se nije pre sklapanja braka informisala o pravima kod mogućeg razvoda. U islamu, kada se brak razvede, bila žena strankinja ili domaća, deca u pravilu pripadaju ocu. Po zakonu. Žene se tretiraju kao privremeni servis za rađanje....

vitez

pre 7 godina

pa idi opet za turcina kad ti se srbi nesvidjaju,trazila si djavola ispastaj sad\n

darko

pre 7 godina

Kako imati realnu samilost kada svi komentatori govore ono što je i meni na pameti.Ti si majka koliko i on otac.Kada si se udavala (a deci si dala muslimanska imena) morala si da prihvatiš i njegove običaje tako da sada džaba cviliš.

Smiljenka

pre 7 godina

Vecina Turaka ne priznaje zlocine pocinjene za vremena njihove vladavine i da jos uvek sanjaju o Otomanskom carstvu,pa i o obnavljanju Otomanskog carstva.Mnogi nemaju lepo misljenje o Srbiji to niko ne krije,zato me je sramota kada vidim da nas narod nema svoj nacionalni ponos pa ni dovoljno pameti da razmisli o tome.Ko svoje ne postuje nece ni biti postovan.

Jole

pre 7 godina

Ako ih je on odveo sa turskim pasosima avionom to je greska nasih organa na pasoskoj kontroli.On jedino moze da odvede decu sa sobom ako ima overeni dokument gde se i majka slaze da otac putuje sa decom.Posto ja cesto putujem sa svojom decom meni u inostranstvu uvek traze dokument a kod nas nikada tako da je nazalost to nasa krivica.

kriva je majka

pre 7 godina

pisalo je u stampi da joj je pretio ubistvom. ali cim je otisao sa decom trebala je alarmirati policiju, i bio bi zaustavljen na aerodromu, ili granici . sta je cekala ?! a i nasi carinici nisu gledali.

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Šta da gledaju? Da svakog Turčina koji se na granici pojavi sa buljukom dece, koja sva imaju turska imena proverava očinstvo? Ne budite smešni. Ova žena je izrodila troje vanbračne dece sa divljakom a da se nikada nije zapitala koja su njena prava? Sada joj je kriva "propala" srpska država. Šta Srbija treba da uradi? Da kidnapuje decu?

Peca

pre 7 godina

Da bi se udala za muslimana mora da promeni veru znaci i da prihvati njihova pravila e sada neka ih i postuje a ne da kukumavci i pravi probleme. Lepo nek se vrati muzu izvine mu se i prihvati njegove druge žene ko svoje drugarice i tačka . To je pravilo kod muslimana , pa dame biraju i izaberu sto im jeilo em drago.

STEVO

pre 7 godina

pa Turci su uzimali srpske organe sa Kosmeta ,kud nebi uzimali srrpsku decu

Dejvid

pre 7 godina

Srpske organe je vadio izaelski lekar, a zavrsili si u izaelu.

Rosa

pre 7 godina

Na osnovu komentara naših građana zaključujem da su Osmanlije dobro odradile misiju u Srbiji! Svi Srbi ovde brane oca!!!???? Kunu MAJKU koja je rodila četvoro dece U SRBIJI !!! Srbi, JEDNA JE MAJKA !!! Poštujte to!!!! Možda će Srpkinje onda više voleti Srbe! I navijajte da nam se vrate NAŠA DECA !!! Rođena u Srbiji, njihovoj domovini! Ako su problem imena, uvek mogu da ih PROMENE!

Mup

pre 7 godina

S aspekta nadležnosti Uprave granične policije, pošto ne postoji zakonska obaveza posedovanja pisane saglasnosti roditelja prilikim putovanja u inostranstvo, nema smetnji da dete koje poseduje biometrijsku putnu ispravu Republike Srbije, putuje sa jednim od roditelja ili trećom osobom.

Vuk

pre 7 godina

Rece jednom Njegos, niko krupno ka turcin ne laze. Bas si odabrala za koga ces se udati

hesler

pre 7 godina

srpska korumpirana carina pustila decu u tursku bez saglasnosti majke.\n

senad

pre 7 godina

Nije on turcin nego kurd samo mu je turska maticna zemlja.

nada

pre 7 godina

Ukoliko je imao na svom pasosu legalno upisanu decu uopste nije problem da ih odvede . Muslimanske zemlje stite oca tako da su njene sanse ravne nazalost nuli. Postoji jedna knjiga o istoj sudbini koja se na nemackom zove " Nicht ohne meine tochter " ( Ne bez moje cerke ) o zeni kojoj je muz uzeo cerku ali ona je uspela da svoje dete otme od muslimana i vrati - to je bila jedina moguca opcija !!!!!!!!!!!! Ovaj slucaj ce se tesko okoncati u korist majke - nazalost !!!!!!!!!!

tiana

pre 7 godina

Sta je ocekivala od Turcina?! Najstrasnije sto on svoj monstruizni naum, ukoliko pokusaju da mu oduzmu decu, moze i da ostvari. Kad procitam  ovakve svari, srecna sam sto u mojoj porodici nikada nije doslo do mesanja vera i nacija. Tako su i nas decu vaspitali, nacionalisti smo ali ne sovinisti, prema tome Srpkinja sam tim se dicim! \n

ddd

pre 7 godina

Žao mi je ove žene i plašim se da ima male šanse da vrati decu u Srbiju. Neka joj Bog bude na pomoći. Turska je poznata po visokom stepenu korupcije, pogotovu na nivou vlasti/policije. Bilo je takvih slučajeva odvodjenja dece i ranije i uvek su u pitanju bili stranci a najviše iz arapskog sveta. Druga religija, drugačija kultura i mentalitet, bez obzira što su školovani na zapadu - ostali su sirovi, primitivni i bahati.

zimzelen

pre 7 godina

Prije su na silu otimali(odvodili)Srpske djecake I djevojcice zenili a ona je dobrovoljno za islamistu se udala,muslimanska imena djeci dala prezime I mislim da bi bilo dobro da ode da zivi sa njim jer oni mogu imat vise zena,a dosta ima Srbija islama ne treba ih vracat...

miroljub

pre 7 godina

Nažalost , komentari čitalaca su u pravu po meni. Otac je takođe u pravu u odnosu na svoju domovinu poznaje zakone. Ova žena nije razmišljala pre udaje. Pametan se uči na tuđim greškama a ona .......na svojim.

Gogi

pre 7 godina

Pa vi na pinku i dalje pustajte Turske serije,trujte Srbiju turcizmom.Zar nam nije dosta Osmanlija?Trebaju li Srbi da uce Turski,i postoje li serije iz drugih zemalja,ili samo obicaji od prije 500-600 godina.Najveca bruka za Srbiju je i veza Rade Manojlovic i Harisa Berkovica!Nece ni ona nista bolje proci.Naivne Srpkinje,nemaju ni malo ponosa!Muslimani bi svoje zene ubili kada bi bili sa Srbima!

u magnovenju

pre 7 godina

Govorili su ti da se ne udajes za Turcina. Nisi htela da slusas.

golas

pre 7 godina

Jadna deca,a gospodja nije razmisljala kad se udavala,tada nije trazila pomoc drzave,a ni jednom od troje dece nije dala Srpsko ime,toliko o njoj!

Smiljenka

pre 7 godina

Gordana Blagojević Draga moja sama si birala sebi supruga ( ali pre udaje si treballa razmisljat i raspitat se za njihove obicaje.ali nasim zenama .devojkama to ocito nije bitno.)uostalom taj covek je otac toj deci .PS.kad si se udavala nisi pitala i trazila pomoc od drzave.mislim da treba da odes u Tursku i tamo sa advokatom i uz dogovor sa bivsim sup da se dogovoris za decu. Ali ti si. u BG i trazis od vlasti da ti resavanu problem.izvini bila si udata za stranca .udajom za njega ti treba da postujes njegove obicaje.pogotovo to se postuje kod Muslimana.za razlikuu od tebe koja ocito nisi zelella da razmisljas.

jony

pre 7 godina

Rodila mu troje dece pa joj sad čovek ne valja! Nek moli čoveka za oproštaj. Sramota

Mitar

pre 7 godina

Veoma dobro da se pise o ovoj majci.....na stub srama sa njom! Ovo je zalosno za decu, ali poucno za sve SRPKINJE sto pate za albancima, turcima, arapima........ hocete njihove sarene laze i debele novcanike......placaj te cenu

DS

pre 7 godina

U Turskoj se podigla velika frka oko zakona koji drzava hoce da uvede a koji se odnosi na silovanje maloljetnica.U predlogu zakona se kaze da punoljetni silovatelj ne moze odgovarati za silovanje maloljetnice ako je,nakon tog cina,ozeni.I to zastupa i Predsjednik Erdogan.Dakle,legalizuje se silovanje i udavanje maloljtnica a nasilnici se ne kaznjavaju.Je li to civilizovani narod i drzava koja hoce u EU? Znaci,neki idiot pikira na neku lijepu djevojcicu iz bogate porodice i nadje nacin da je siluje i onda je ozeni.To je strasno.Zato se na ulicama Ankare okupljaju normalne zene da ukazu na to divljastvo koje drzava hoce da legalizuje. I sta reci o toj drzavi i narodu nego divljina,divljastvo od kejeg se treba,u svakom pogledu,distancirati.

SA TIM IMENIMA DECI JE BOLJE U

pre 7 godina

Gospodja se udala i pri tom ni jednom detetu nije smela da da srpsko ime. Ona je sama odlucila gde deca pripadaju. Srbiji bi bilo bolje da je preseli u Tursku na ne praci cirkus ovde. Neka zivi i radi u Turskoj a kada deca porastu sama ce odluciti.

ziva

pre 7 godina

pa nase zene vole muslimane kabrijo svaka neka prodje tako koja trazi mislimana idi pre tursku ambasada mozda ce oni da ti pomognu

Dragana

pre 7 godina

Po važećem Zakonu o putnim ispravama Republike Srbije, za maloletna lica zahtev za izdavanje putne isprave podnosi jedan od roditelja, uz pisanu saglasnost drugog roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika ili staratelja. S aspekta nadležnosti Uprave granične policije, pošto ne postoji zakonska obaveza posedovanja pisane saglasnosti roditelja prilikim putovanja u inostranstvo, nema smetnji da dete koje poseduje biometrijsku putnu ispravu Republike Srbije, putuje sa jednim od roditelja ili trećom osobom. Pisana saglasnost može biti potrebna prilikom kontrole graničnih organa države u koju se putuje ili preko čije teritorije se tranzitira, pa zato preporučujemo da se pre polaska na put izvrše odgovarajuće provere u diplomatsko-konzularnim predstavništvima tih zemalja.. U slučaju brakorazvodne parnice, sud na zahtev jednog od roditelja određuje privremenu meru zabrane putovanja maloletnika koja se sprovodi na celoj teritoriji Republike Srbije.  zvanicni sajt MUP a

miki

pre 7 godina

Porad ovoliko lepih , visokih i pametnih Srba ona se udaje za turcina . Van pameti . Sad si probila led udaj se za nekog iz ISIS-a mozda on bude tolerantniji.

miso

pre 7 godina

Drzava Srbija treba da pomogne ovoj zeni koliko god je to moguce,a otac dece i nema na sta biti ponosan time sto je izTurske.Meni bas nije za pohvalu.

Srbin

pre 7 godina

To je kad ne znas istoriju ili je nepostujes...Gledas Sulejmana i lazi kako je sve fino, nezno i romanticno...Odes sva vazna i pametna a gorda, puna ega u neku tamo Tursku i das se...das se dobrovoljno...das se jer zelis nekog bogatog, imucnog...u sebi prezires Srpske muskarce i kazes ahh Turcine ljubavii! Ovo je sada rezultat. Trazili ste gledajte! Zao mi je dece ali...zene trebaju da RAZMISLJAJU! To je u Srbiji problem! Treba da postujemo nase!

Emi

pre 7 godina

DAce Bog Slavice da tvoja deca budu opet sa tobom. I ne brini,nece on njima nista nazao uciniti ako je stvarno pravi musliman. A to,je li mozda bilo bolje da uzmes Srbina ili ne,tako je kako je,ima neka sudbina. Ako ti je za utehu pogledaj kako nas postuju muzevi Srbi,koliko ubistava zena i devojki ima od strane njihovih partnera.

Rina

pre 7 godina

Sve ove majke a i buduce treba razmisliti sa kime prace decu.Dok se terate sa njegovim parama i kitite perjem tada vam je lepo a kada i taj covek vidi sa kime se uhvatio u kolo pa bezi bez cetvoronoske.\nSve ove a i ova koje kukaju na TV i td rekoh neka stave prst na celo sta su i cime ih navukle a sad opremdemua sa sanacke obale.Jaoooo kuku hocu alimentaciju od 12.000e Proso sam i ja tu muku samo meni trazila manje.Da te ja sponzorisem a drugi klati koske,e pa nemere ba.Deca su drugo i neka su ziva i zdrava svima.\n\n

Maja

pre 7 godina

Ako je zena pogresila netreba je sad lincovati. Svasta se desava u Srbiji ubije covek zenu i dete, nedavno je jedan covek isto oteo dete svojoj nevencanoj zeni i odveo u Francusku Pa sad zena digla celu Srbiju na noge da joj se dete vrati. Tako da nema potrebe da toliko kritikujete zenu. Svima se to moze dogoditi.

Martovic

pre 4 godine

Umesto sto se svi u komentarima bave zenom i njenim izborom partnera, sto je njena licna stvar, bilo bi bolje da pitaju i oni i novinari ko je bila osoba, sluzbeno lice, koje je na srpskoj granici dozvolilo jednom roditelju da iz zemlje izvede troje dece bez pismenog odobrenja drugog roditelja i da li to znaci da na srpskoj granici ta usluga moze da se plati. To je pitanje za sve nas. Dok ljudi ne budu gubili sluzbu i krivicno odgovarali zbog ovakvih propusta ovakve stvari ce se desavati. A dok ljudi budu komentarisali licne stvari drugih, a ne sprovođenje zakona i rad institucija, biće nam kako i jeste.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija